Turun Hallinto-oikeus hylkäsi Murto-Mäkinen-Päätalo -valituksen

2

Turun hallinto-oikeus on antanut päätöksensä valitukseen, jonka Paimion kaupunginvaltuuston jäsenet Sari Murto (sd.), Martti Mäkinen (ps.) ja varavaltuutettu Seppo Päätalo (vihr.) tekivät tekivät vuoden 2017 kesällä koskien Paimion kaupungin ja Esperi Care Oy:n välisen kiinteistö- ja liiketoimintakaupan hyväksymistä Paimion kaupunginvaltuuston kokouksessa 31.5.2017.

Äskettäin antamallaan päätöksellä hallinto-oikeus hylkää sekä edellä mainitun kolmikon tekemän valituksen että valtuuston päätöksen  täytäntöönpanon kieltämistä koskevan hakemuksen. Samalla päätöksellä hallinto-oikeus hylkää myös Paimion kaupungin oikeudenkäyntikuluvaatimuksen.

Hallinto-oikeuden ratkaisu on, että kaupunginvaltuuston päätöstä koskeva valmistelu ja esittely ei ole ollut virheellistä tai puutteellista  valituksessa esitetyillä perusteilla. Kaupunginvaltuusto ei myöskään ole käyttänyt väärin sille asiassa kuuluvaa harkintavaltaa eikä ole siten ylittänyt toimivaltaansa.

Hallinto-oikeus ei tutki valitusta siltä osin kuin se koskee päätöksen täytäntöönpanoa. Hallinto-oikeus ei myöskään tutki valituksen täydennyksessä esitettyjä valtuuston puheenjohtajan esteellisyyttä ja kiinteistön myyntiä ilman markkinaperusteisen arvon selvittämistä koskevia valitusperusteita.

2 KOMMENTIT

  1. Teiltä jäi mainitsematta etten ollut oikeuden päätöksen mukaan jäävi asian käsittelyyn, vaikka niin kirjoititte lehdessänne.

    • Nettiuutinen oli nopea uutispätkä ja kuten siinä sanotaan, asia perusteellisemmin lehdessä.

Kommenttien lisääminen on estetty.