Kaarina alkaa hallinnoida koululaisten tabletteja

0

Kaarinan kaupunki ottaa ensi syksynä koululaisten tablet-laitteiden tilit hallintaan siten, että jatkossa uusien laitteiden käyttäjätunnuksia eivät enää luo oppilaat ja vanhemmat itse. Näin halutaan estää se, että laitteisiin ladataan muita kuin koulunkäyntiin liittyviä sovelluksia.
Sivistyslautakunta linjasi toimintaa perusopetuksen laitteiden osalta. Hallitut tilit tulevat käyttöön vain uusille käyttäjille, eli neljännellä ja seitsemännellä perusopetuksen luokalla aloittaville oppilaille. Tätä ennen luodut henkilökohtaiset tilit pysyvät käytössä ala- tai yläkoulun loppuun asti.
Hallittujen tunnusten kautta kaupunki pystyy hallinnoimaan oppilaiden laitteisiin ladattavia sovelluksia, jolloin muuhun kuin opiskeluun tarvittavien sovellusten käyttäminen ei ole enää mahdollista. Ylimääräiset pelailut ja snäppäilyt koulun laitteilla siis loppuvat.