Lippukokeiluja Paimion ja Turun välisessä linja-autoliikenteessä

0

TLO Oy jatkaa liikennöintiä Paimio-Piikkiö-Turku linja-autoliikenteessä 1.7.2019. ELY-keskus on yhteistyössä Paimion kaupungin ja Turun seudullisen viranomaisen kanssa kilpailuttanut liikenteen seuraavalle kolmivuotiselle sopimuskaudelle. Liikenteessä kokeillaan kesästä lähtien alennettuja hintoja ja uutta arvokorttituotetta. Föli-alueella liput eivät muutu.
Reitistöllä liikennöi jatkossa viisi teliautoa ja yksi tavallinen linja-auto. Tarkoituksena on ollut varmistaa istumapaikkojen riittävyys ruuhkaisemmissakin vuoroissa. Aikataulussa säilyvät myös aamun ja iltapäivän nopeat moottoritievuorot Paimiosta Turkuun ja takaisin.
Paimio-Turku liikenteessä uutta on pankkikorttimaksumahdollisuus. Asiakkaat voivat 1.7.2019 alkaen maksaa matkan ja ladata kausi- tai arvokortit pankkikortilla.
Matkalippujen hinnoissa alennus
Käynnistyvällä sopimuskaudella kokeillaan Paimion aloitteesta matkalippujen hintojen alentamista. Kokeilun aikana seurataan, miten hintojen alentaminen vaikuttaa matkustusmääriin. Paimiolaisten aikuisten ja lasten kertalippuihin tulee kautta linjan 10 prosentin hinnanalennus. Uutena matkustustuotteena käyttöön otetaan arvokortti, josta on omat versiot aikuisille, nuorille ja lapsille. Aikuisten avokorttimatka on 20 prosenttia, nuorten 30 prosenttia ja lasten 60 prosenttia halvempi kuin aikuisen kertamatka. Lippuvalikoimassa säilyy myös kausituote, joka mahdollistaa matkustamisen Paimion ja Turun välillä sekä myös vaihtomatkustamisen Föli-viranomaisalueella. Föli-alueen hinnat eivät muutu.
Kausituote on toistaiseksi matkustajille jo tuttu Matkahuollon seutulippu. Kausituotteeseen sisältyy vaihto-oikeus Föli-alueella. Seutulippu on mahdollista hankkia Matkahuollosta tai linja-autosta. Kausituotteen lataaminen onnistuu myös autossa. TLO mahdollisesti lanseeraa oman Paimio-Turku kausituotteen myöhemmin sopimuskauden aikana.
Arvokorttituote on TLO:n oma tuote ja korttipohjan voi tilata TLO Oy:n www-sivuilta. Arvokortin voi ladata autossa. Elokuusta lähtien korttipohjan voi hankkia ja ladata myös Paimion kaupungin palvelupisteessä. Tarkka päivä palvelun käynnistymiselle ei ole vielä tiedossa.
Liikenteessä käy edelleen normaalisti Matkahuollon peruskoululaisten liput sekä Kelan toisen asteen opiskelijoiden seutulippu. Paimion Matkahuolto myy ja lataa koululaisten ja opiskelijoiden lipputuotteita.
Lisätietoja lipputuotteista sekä niiden ostamispaikoista ja lataamisesta löytyy liikennöitsijän kotisivuilta www.tlo.fi ja Matkahuollon aikataulupalvelusta www.matkahuolto.fi.

Lue lisää 28.6.2019 lehdestä