Maisa ja C-tytöt tekivät PaiHa-historiaa

0
PaiHan C-tytöt KHT Soikalla treenien jälkeen. Joukkueessa pelaa yhteensä 19 pelaajaa. Maisa Ikäheimonen on edessä keskellä. Joukkuetta valmentavat Kari Löytönen (takana vas.), Miikka Länsimies (takana oik.) ja Sami Haltia.

Paimion Hakan C-tyttöjen joukkue ja joukkueen kärkipelaaja Maisa Ikäheimonen ovat tehneet paimiolaista jalkapallohistoriaa.

Maisa Ikäheimonen nousi ensimmäisenä paihalaisena kymmeneen vuoteen Länsi-Suomen pallopiirin edustusjoukkueeseen. Monivaiheisen karsinnan kautta Ikäheimonen on mukana ryhmässä, josta valitaan lopulta 2004-syntyneiden maajoukkue. Edellisen kerran paihalaisia pääsi piirin edustusjoukkueeseen 1995-syntyneiden ikäluokasta.

Ikäheimonen kisaa maajoukkuepaikasta vuotta vanhempien seurassa, sillä hän on syntynyt vuonna 2005.

– Paikka pallopiirin edustusjoukkueessa on ollut yksi päämääristäni, sanoo Ikäheimonen.

Piirien edustusjoukkueet kokoontuvat ennen juhannusta Eerikkilään, jossa pelien ja harjoitusten kautta karsitaan kaksi all stars -joukkuetta.

– Kaikki sanovat, että siellä on kova taso. Yritän parhaani. Jos en vielä tänä vuonna pääse eteenpäin, niin ensi vuonna sitten.

Ikäheimosen pelipaikka on kärjessä tai  ylhäällä keskikentällä.

– Haluan kehittyä jalkapalloilijana. Vaikka tulen pieneltä paikkakunnalta, niin haluaisin nousta maajoukkueeseen – ja olisihan se hienoa pelata joskus ulkomailla.

Pallopiirin karsinnoissa oli mukana myös muita pelaajia C-tyttöjen joukkueesta.

 

PAIMION HAKAN C-tytöt nousevat ensimmäisenä peimarilaisena joukkueena etelä-länsiliigaan (ell). Kahdentoista joukkueen liiga muodostetaan Etelän ja Lännen parhaista joukkueista ja siihen nousevat alueliigojen parhaat joukkueet.

Paimiolaisjoukkue ratkaisi T15-alueliigan voiton jo ennen viimeistä tiistain kotipeliä.

Joukkue on pelannut vuotta vanhempien sarjaa lähinnä hyvien pelien ja vaihtelun vuoksi.

– Olimme tahkoneet samoja joukkueita vastaan omassa ikäluokassa jo monta vuotta. Ajatuksena oli, että kyseessä on lähtökohtaisesti  kovempi sarja, josta saamme hyviä, kovia pelejä, kuvailee päävalmentaja Kari Löytönen.

Ell:ssä vastaan tulee elokuussa joukkueita pääkaupunkiseudulta, Tampereelta ja esimerkiksi Porista. Mukana on myös naapuriseura FC Halikko.

– Odotan tasaisia, kehittäviä pelejä, sanoo Löytönen.

 

C-TYTTÖJEN saavutus ja Ikäheimosen yksilösuoritus ilahduttavat myös Hakan seurajohtoa. Toiminnanjohtaja Kalle Partanen sanoo, että teot osoittavat, että seurassa tehty työ tuottaa tulosta.

– Menestys on hienoa ja tärkeää. Se ei ole tullut sattumalta, vaan se on vaatinut pitkäjänteistä työtä. Nämä tytöt ovat pelanneet yhdessä yli viisi vuotta. Tyttöjalkapallo on PaiHassa hyvin vahvaa. 2005-syntyneen ikäluokan perässä ovat tulossa 2006- ja 2007-syntyneet tytöt, sanoo Partanen.

 

Ti 11.6.2019 kello 20:00 Paimion Haka – TPS/Kaapo YJ, KHT Soikka