Nuorten henkilövahinkojen määrä kaksinkertaistuu kesäliikenteessä

0

Kesäpäivät saavat ihmiset liikkeelle, joten onnettomuusmäärätkin nousevat. Tämä näkyy myös nuorten kohdalla; nuorten henkilövahinkojen määrä kaksinkertaistuu kesäliikenteessä. Liikenneottemuuksia tapahtuu tyypillisesti viikonloppuisin, eritoten kesälauantaisin. Onnettomuuksissa näkyvät ylinopeus, väsymys, kiinnittämätön turvavyö ja alkoholi.

Liikenneturvan tilastokatsauksen mukaan nuoria riskikuljettajia on arvioitu olevan 10-17 prosenttia kaikista nuorista. Onnettomuusriski kuitenkin pienenee ajokokemuksen ja iän karttuessa.

Liikenneturvan aluepäällikkö Rainer Kinisjärvi muistuttaa, että riskejä voi vähentää ennakolta.  – Liikutaan sääntöjen mukaan ja tehdään se valinta, että laitetaan turvavyö aina kiinni, ei käytetä kännykkää, kun ajetaan eikä mennä humalaisen kuljettajan kyytiin.

Nuoria (15-24v) on väestöstä vain noin 12 prosenttia, mutta joka kolmas tieliikenteessä vahingoittunut on nuori.