Paimiossa alettiin taas säästötalkoot

1

Säästöjen kohteina muun muassa varhaiskasvatus, perusopetus ja vanhustenhuolto.
Paimion kaupunginhallitus antoi huhtikuun lopulla hallintokunnille ohjeeksi yhden prosentin suuruisen säästötavoitteen ulkoisista menoista, ja toimenpiteet tuli käsitellä lautakunnissa toukokuun aikana. Säästötavoite ei koske sairaanhoitopiiriä.
Taustalla on muun muassa se, että maaliskuun lopulla vuosikate oli Paimiossa käytännössä nollan tietämillä. Se oli lähes 1,4 miljoonaa euroa viime vuoden vastaavaa aikaa heikompi. Tilanteen heikentyminen selittyy verotulojen ja toimintatuottojen vähenemisellä ja noin miljoona euroa menojen kasvulla.
Paimion koulutuslautakunta hyväksyi sivistysjohtajan laatiman säästölistan, jolla haetaan yhteensä 166 000 euron suuruisia säästöjä. Perusopetuksen kohdalla lautakunta säästää muun muassa vähentämällä koulukäynninohjaajaresurssia 32 000 eurolla ja opetushenkilöstön koulutuksia 7 000 eurolla. Lyhytaikaisiin opettajasijaisuuksiin asetetaan sijaistenottokielto.
Myös Paimion sosiaali- ja terveyslautakunta, tekninen lautakunta ja ympäristölautakunta listailivat viime viikolla säästökohteitaan.
Sosiaali- ja terveyslautakunnan toimialueelle tuntuvia säästöjä joudutaan hakemaan muun muassa vanhuspalvelujen kotihoidosta (ei uusia palvelusetelejä), hoitotarvikkeista ja yksityisistä asumispalveluista. Tekninen lautakunta toteuttaa säästötavoitteensa 39 300 euron suuruisin menovähennyksin ja 7 500 euron tulonlisäyksin.

1 KOMMENTTI

  1. Koko henkilökunta 2vko pakkolomalle, niin saisi paljon tehokkaammin rahaa säästettyä, eikä vaikuttaisi mihinkään.

Kommenttien lisääminen on estetty.