Saari-Nummensuon pohjavesialueen väärinkäyttö jatkunut – Järeämmät keinot käyttöön

0
Pohjavesien väärinkäyttö nostaa veden saastumisen riskiä.

Pohjavesialueen väärinkäyttö ja luvaton moottoriajoneuvoilla rälläily on jo vuosikymmeniä ollut tapetilla Saari-Nummensuon vedenottamoalueella. Paimion kaupunki on pyrkinyt estämään alueen väärinkäyttöä, mutta portit ja kyltit eivät ole riittäneet.
Pohjavesialueelle vieviin portteihin on asennettu järeämmät lukot. Alueella on myös kameravalvonta kuvaamassa luvatonta tunkeutumista moottoriajoneuvoilla.

– Kameraan kiinnijääneistä tehdään suora rikosilmoitus poliisille, kertoo Paimion yhdyskuntainsinööri Kati Timonen.

Moottoriajoneuvot, tulenteko, uiminen ja lemmikkien uittaminen on ehdottomasti kiellettyä pohjavesialtailla. Puolet kaupungin tarvitsemasta talousvedestä tulee Saari-Nummensuon pohjavesialueelta. Kyseinen pohjavesialue on karkearakenteinen virtausolosuhteiltaan hyvin vettä johtava hiekka- ja soramaa, joten haitallisten aineiden kulkeutumisen riski on olemassa.

Lue lisää xx.xx.xxxx lehdestä