Sauvo hakee harkinnanvaraista valtionapua – Hakkarainen arvostelee tipotellen toimivaa päätöksentekoa

0

Sauvo hakee harkinnanvaraisen valtionosuuden korotusta. Kuluvan vuoden taloutta rasittaa käyttömenojen kasvu. Toiminnan kulut näyttävät tällä hetkellä siltä, että talousarvio olisi ylittymässä 2-2,5 prosentin verran. Erityisesti taloutta rasittaa koulukeskuksen purku-urakka, ja muutamien kiinteistöjen alaskirjaukset.

Kunnan käyttötalouden menot eivät parin viime vuoden aikana ole juuri kasvaneet, mutta nyt nousua on esimerkiksi ostopalveluissa ja toiminnan kuluissa näkyvät myös palkankorotukset väkisinkin.
Valtionosuuden korotuksen myöntämisen ehtona on, että kunta on hyväksynyt suunnitelman taloutensa tasapainottamiseksi toteutettavista toimenpiteistä. Maanantaina kunnanhallitus päätti, että kunnassa laaditaan kesän kuluessa talouden tasapainotusohjelma ja että kunta jättää avustushakemuksen valtiovarainministeriöön vaaditussa ajassa, eli elokuun loppuun mennessä.
Sauvon valtuuston puheenjohtajan paikalta kahden vuoden jälkeen väistynyt Jari Hakkarainen arvostelee haastattelussa vahvoin sanamuodoin sauvolaista päätöksentekoa ja erityisesti puhumattomuutta. Tietoa annetaan tipotellen, jos mitenkään. Hän epäilee, että Sauvo voi kohta olla kriisikunta.

Lue lisää 14.7.2019 lehdestä