Sauvon viraston myynnin yksityiskohdat ihmetyttivät useita valtuutettuja -vaan ei tullut vastauksia

0
Mari Kesälä ja Jouko Högmander Sauvon valtuustossa, arkistokuva

– Tilintarkastaja on edellyttänyt, että Sauvon kunta ei enää pidä käytöstä poistettua kunnanvirastoa tyhjillään. Rakennukseen liittyen on kehotettu laatimaan joku suunnitelma.
Näin Sauvon kunnan tekninen johtaja Taisto Nuutinen pohjusti Sauvon kunnanvaltuuston maanantaisen kokouksen pykälää 37, jonka otsikkona oli Sauvon kunnanvirastorakennuksen myyminen.
– Tilintarkastaja on antanut ukaasin, että virastotaloa ja sen tasearvoa koskevat päätökset on tehtävä vuoden 2019 aikana, Nuutinen jatkoi.
Rakennus on Lounais-Suomen aluehallintoviraston päätöksellä käyttökiellossa huonon sisäilman vuoksi. Rakennuksen yläkerta on purkukuntoinen. Sauvon kunnan virastotoiminnot on tällä hetkellä hajasijoitettu kolmeen eri pisteeseen.
Nuutinen kertoi, että kunnanvirastoasiasta on kevään mittaan keskusteltu mahdollisten ostajaehdokkaiden kanssa. Yksi heistä on sauvolainen yrittäjä ja kokoomuksen kunnanvaltuutettu Pertti Huuhka.
– Huuhka on valmis ostamaan kiinteistön suunnilleen sen tasearvolla. Ellei rakennusta myydä, niin edessä on joko noin 350 000 euron suuruinen säästötarve tai samansuuruinen miinus Sauvon kunnan taseeseen, Nuutinen selosti.
Kauppaehtoihin on kirjattu, että Huuhka hankkii vanhan virastorakennuksen omistukseensa ”tarkoituksenaan purkaa rakennuksen toinen kerros ja rakentaa tai rakennuttaa niiltä osin kokonaan uudet tilat”.
Kaupan kohteena on pelkästään rakennus. Kaupan yhteydessä kunta vuokraa rakennusta varten ”riittävän suuruisen tontin”. Sen vuokra tulee olemaan 83 euroa kuukautta kohden.
Valtuusto hyväksyi virastorakennuksen myynnin, mutta kävi sitä ennen vilkkaan keskustelun kauppakirjan ehtojen seitsemännestä kohdasta, jonka mukaan ostajalla on oikeus purkaa kauppa ilman kuluja vielä kolmenkin vuoden kuluttua kaupanteon ajankohdasta.

Lue lisää 7.6.2019 lehdestä