Tarvasjoen historiaa lainamakasiinissa

0
Vanha ompelukone Tarvasjoen kotiseutumuseossa.

Tarvasjoen kotiseutumuseossa on pysyvä näyttely Hämeen Härkätien kaupankäynnistä ja vaihtuvia näyttelyitä. Tämän kesän uusi näyttely liittyy Tarvasjoen talvi- ja jatkosodan aikaiseen elämään. Pääosa näyttelyiden esineistöstä on kerätty tarvasjokelaisten kotiseututyön tuloksena. Kotiseutuyhdistys Tarvaiset ry on hoitanut kokoelmaa ja museotyötä vuodesta 2000 asti, jolloin myös yhdistys perustettiin. Vuonna 2015 kuntaliitoksen seurauksena kotiseutumuseo siirtyi osaksi Liedon museota. Liedon museon tutkija Satu Närhi kertoo, että uudessa yhteistyössä kunnioitetaan kotiseutuyhdistyksen työtä.
– Tämä on nimenomaan Tarvasjoen museo. Vaikka se on nykyisin ammatillinen museo, pyrimme silti säilyttämään sen niin sanotun kotoisuuden, hän painottaa.

Lue lisää xx.xx.xxxx lehdestä