Tilinpäätös nurisutti Paimiossakin -säästölista nuijittiin läpi

0
Viime vuodesta tehdään nyt tilinpäätöstä.

Juhannuksen alla Paimion valtuusto nuiji läpi viime vuoden tilinpäätöksen. Luvut eivät ketään tyydyttäneet, joten ryhmäpuheenvuoroissa oli tuskaa ja huolta. Kun samassa kokouksessa hyväksyttiin myös säästöohjelma, moni ennakoi, että ajat käyvät vain ankeammiksi.
Tarkastuslautakunnan puheenjohtaja Pekka Aro (kok) totesi, että tilinpäätöksen 1,3 miljoonan alijäämästä osa selittyy verotuksen rytmihäiriöllä ja muistutti, että on saatava lisää verotuloja tai laskettava kuluja.
– Tietyt kriisikunnan tunnusmerkit täyttyvät edelleen, omavaraisuusaste heikkeni. Lainamäärän kasvua ei ole saatu pysäytettyä. Lainanhoitokulut ovat kohtuulliset, lainojen korkosuojausta tulisi harkita. Uusinvestointeja pitää harkita tarkkaan. Velkamäärän pienentäminen on kaupungin tärkeimpiä tehtäviä. Suuria raakamaan ostoja pitäisi välttää. Osittain ollut vaikeaa saada päteviä työntekijöitä. Paimion pitää olla houkutteleva työnantaja.
Kunnanhallitus antaa vastauksen tarkastuslautakunnan raportista syyskuussa.
Valtuusto hyväksyi kaupunginhallituksen esittämät talouden tasapainottamistoimet. Menosäästöjä tehdään reilut 520000 euron edestä ja tulolisäyksiä löytyi 110 000 euroa. Tuntuvimmat säästöt tehtiin suurimmissa hallintokunnissa, eli sosiaali- ja terveystoimessa ja koulutuslautakunnan alaisissa menoissa.
Koulutuslautakunnan puheenjohtaja Markus Kaarlela oli saanut opettajilta voimakasta viestiä ja huolenilmaisuja koskien sijaistenottokieltoa 1-3 päivän poissaoloihin. Hän teki lautakunnan puheenjohtajana ponsiesityksen, että sijaistenottokielto poistetaan lautakunnan säästöistä ja sitä vastaava noin 6000 euron summa etsitään muista palveluista. Ponsi liitettiin päätökseen.

Lue lisää 25.6.2019  lehdestä