Varokaa kieroja varkaita – jutustelun lomassa voi lähteä liikaa tietoa

0

Paimiolaisessa ruokakaupassa asioinut naishenkilö joutui keskiviikkona rikoksen uhriksi tavalla, josta lie varoituksen sana paikallaan. Hänen kanssaan samaan aikaan asioi mukavasti jutustellut ulkomaalaisen näköinen pariskunta, joka eteni kassalle samaan aikaan. Maksutapahtuman yhteydessä he pääsivät laittamaan takaapäin merkille rouvan pankkikortin tunnusluvun. Sitten he tekivät omat pienet ostoksensa ja poistuivat kaupasta rouvan perässä.
Pysäköintialueella pariskunnasta nainen tuli koputtamaan rouvan auton ikkunaan ja kysymään ohjetta terveyskeskukseen. Samaan aikaan mies pääsi nappaamaan auton etuistuimelta lompakosta naisen pankkikortin.
Koska lompakko oli tallessa, rouva huomasi varkauden vasta seuraavana aamuna, jolloin tili oli tyhjennetty. Vahinko oli merkittävä.
Kaupasta muistutetaan, että maksutilanteissa on oltava tarkkana, ettei ulkopuolinen pääse näkemään tunnuslukua. Ylipäätään ventovieraiden lähestymiseen kannattaa suhtautua varauksella.