Häämekkoja, kansallispukuja ja juhlakattauksia – Juhlahuminaa Miilan yläkerrassa

0
Uuden perusnäyttelyn helmi on yksi tiedettävästi ensimmäisistä valkoisista hääpuvuista vuodelta 1914, joita Paimiossa siihen aikaan on nähty. Taustalla kuva Elsa Tuomolasta puku päällä.

Toukokuussa Käsityömuseo Miilan yläkertaan aukesi uusi perusnäyttely. Näyttely sukeltaa juhlakäsitöiden historiaan. Esillä on juhlapukeutumista hatuista kansallispukuihin ja kastemekosta kuolinpaitaan. Myöskään juhlapöydän kattauksia ja niihin liittyviä käsitöitä ei ole jätetty pois.

Museosuunnittelija Laura Lankinen kertoo, että näyttelyä tullaan vielä täydentämään lähiakoina.

Kyseessä on Miilan historian toinen perusnäyttely. Osa ensimmäistä ja vanhaa perusnäyttelyä “Monellaissi kärentöit” on edelleen esillä museon alakerrassa. Perusnäyttelyiden lisäksi Käsityömuseo Miilassa on esillä kiskolaisen Kaarina Kavanderin Käsitöiden kantava voima –näyttely ja pienoisnäyttely Lyyli Tuomolan perheen käsitöistä.

Juhlallisia liinoja. Kuvan vihreä päiväpeite on 1800-luvun puolelta.