Kanada-malja vierailee maanantaina Kaarinassa

0

Kanada-malja on nähtävillä Kaarinassa maanantaina 15.07., kun jääkiekon Suomen mestari, kaarinalainen Niklas Friman vierailee Kanada-maljan kanssa Kaarina-talossa. Friman on Kaarina-talon ensimmäisessä kerroksessa näyttelytilassa kello 12–13.30.

Kanada-malja, eli tutummin ”Poika”, kiertää voittajajoukkueen HPK:n jäsenten kotikaupungeissa. Kanada-malja on jääkiekon SM-liigan kiertopalkinto, jonka saa pudotuspelien voittajajoukkue eli Suomen mestari. Sen lahjoittivat Kanadan suomalaissiirtolaiset Suomen jääkiekkoliitolle järjestettyään keräyksen vuonna 1950.

Niklas Friman on alkujaan TuTon kasvatti. Hän on toisen polven liigapuolustaja, sillä hänen isänsä Kari-Pekka Friman pelasi omalla urallaan pudotuspelit mukaan lukien yli 500 SM-liigaottelua.