Karunan Kyläyhdistyksen hanke järjestää omat festivaalit Karunan Kalliorantaan huipentuu lauantai-iltana, kun ensi kertaa järjestettävä Unifest avaa ovensa kello 18 alkaen.
– Kyläyhdistyksen kanssa todettiin vuoden vaihteessa, että näyttää siltä, että Kallioranta on tänä kesänä jäämässä ilman tansseja ja tapahtumia. Mietimme, voisimmeko tehdä asialle jotain. Päätimme järjestää kunnon pirskeet ja laittaa uuden tapahtuman aluilleen, Tapani Levanto kertoo.
Levanto itse pyörittää Karhuvaltio Records- levy-yhtiötä ja näin ollen olikin sopiva henkilö festivaalin johtotehtäviin.
– Vaikka minulla on aiempaa kokemusta festarien järjestämisestä, oli tämä ensimmäinen kerta, kun luon kokonaan uuteen paikkaan festivaaleja tyhjästä, hän kertoo.
Kyläyhdistys tarttui kuitenkin hankkeeseen innokkaasti ja lähti heti tähtäämään isoihin nimiin.
– Lähdimme hakemaan nuorekasta näkökulmaa ja hyviä artisteja. Sellaisia bändejä, että kaikki viihtyvät. Monet artistit olivat kuitenkin jo varattuja, mutta lopulta onnistuimme saamaan kiinnitettyä Jukka Pojan. Sen jälkeen kaikki alkoi purkautumaan ja lisää kiinnityksiä tuli.

Festarien ensimmäinen artisti on tuoreeltaan kiinnitetty Markus Kausell, joka on improvisaatio-artisti.
– Odotan henkilökohtaisesti etenkin hänen keikkaansa. Hän vetää show’nsa hatusta ja myös yleisö pääsee vaikuttamaan siihen, mitä biisit sisältävät. Hän on pitkän linjan impro-tyyppi Turun suunnilta.
Kausellin esityksen jälkeen luvassa on Liljankukan sekä Agentsia soittavan Eeli Hallikainen ja Asiamiehet -yhtyeen esitykset. Ilta huipentuu Jukka Pojan ja bilepumppu Kakkupoikien keikkoihin.
Tapani Levanto odottaa ensi kertaa järjestettävää tapahtumaa luottavaisin mielin.
– Lippuja on mennyt hyvin. Talo voi olla täynnä, jos lasketaan sen varaan, että puolet lipuista myydään ovelta. Nyt tähtäin on 600 henkeä. Pienillä lavateknisillä asioilla pystymme saamaan paikalle väkeä aina 800 henkeen saakka.
Unifesteille järjestetään bussikuljetus Sauvon torilta. Bussi lähtee Sauvon torilta Karunantietä Kalliorannan bussipysäkille, josta se kiertää Kemiöntietä pitkin takaisin Sauvoon. Kyytejä kulkee aina kaksi kappaletta mennen tullen. Matkalta voi pyrkiä kyytiin jos paikkoja riittää.
– Myös taksit on hälytetty valmiuteen, niitä nyt ei liikaa täällä koskaan ole. Paikalle pääsee myös veneellä ja autolla, Levanto kertoo.

Lue lisää 19.7.2019 lehdestä