Koirien SM-kisat viikonvaihteessa Paimiossa – kisoja voi vapaasti mennä seuraamaan

0
Kuva viime vuoden TOKO SM -kilpailuista Limingasta. EVL-luokan bordercollie suorittaa siinä merkin kiertoa.

Koirien tottelevaisuuden suomenmestaruuksista kilpaillaan Paimion urheilupuistossa 3.–4.8. Kilpailuihin osallistuu yhteensä lähes 250 koiraa. Suosituimpia kilpailurotuja ovat bordercolliet, muut paimenkoirat sekä noutajat, mutta kilpailevissa koirissa on edustettuna noin 50 eri rotua.

Kilpailut käydään neljässä eri tasoluokassa, joten nähtävillä on niin kilpailu-uransa alussa olevia kuin maajoukkueessa vuosia kilpailleitakin koirakoita. Ylimmän, erikoisvoittajaluokan koirat käyvät lauantaina karsintakilpailun, jonka 20 parasta jatkaa sunnuntain finaaliin. Henkilökohtainen suomenmestaruus jaetaan molempien päivien yhteistuloksen perusteella. Alempien luokkien koirakoiden tulokset vaikuttavat siihen, mikä joukkue voittaa joukkueiden suomenmestaruuden.

– Kilpailun tulokset kiinnostavat maailmallakin, sillä Suomi on kansainvälisesti lajin huippumaa. Suomen joukkue muun muassa voitti MM-kultaa viitenä peräkkäisenä vuonna, kunnes mitaliputki katkesi tämän vuoden MM-kilpailuissa Tšekissä. Nyt SM-kilpailuissa tehtävät suoritukset voivat vielä vaikuttaa maajoukkueen kokoonpanoon syksyn pohjoismaiden mestaruuskilpailuissa, kertoo viestintävastaava Saana Lehtinen SporttiRakki.fi- palvelusta.

Kilpailut käynnistyvät molempina päivinä klo 9.30 ja päättyvät noin klo 16. Yleisöllä on tapahtuma-alueelle vapaa pääsy.

( tapahtumapaikka täydennetty klo 14.25)