Matkustusilmoitusten määrä laskussa, vain harva ilmoittaa ministeriöön

0

Viime vuonna suomalaiset tekivät matkustusilmoituksia kymmenen prosenttia vähemmän kuin sitä aiempana vuonna.

Tilastokeskuksen tutkimuksen mukaan suomalaiset tekivät viime vuonna 8,2 miljoonaa erilaista vapaa-ajan matkaa. Vuonna 2018 matkustusilmoituksen ulkoministeriöön teki noin 240 000 henkilöä, eli vain murto-osa suhteessa suomalaisten tekemiin matkoihin. Ilmoituksia on tapana tehdä vasta sitten, kun luonnonkatastrofi tai muu kriisi on jo iskenyt.

Kriisialueelle tai omatoimimatkalle lähtiessä matkustusilmoitus tehdään ulkoministeriölle, jotta se voi antaa tarvittaessa apua hätätilanteen sattuessa. Ulkoministeriö toivookin, että matkustusilmoitukset tehdään hyvissä ajoin ennen matkaa, mikä helpottaa yhteyksien saamista ihmisiin kriisien alkaessa.

Matkustusilmoituksista suurin määrä tehtiin (27 000) Espanjaan suuntautuneista matkoista. Toisena Thaimaahan ja kolmantena Kreikkaan tehdyistä matkoista.