Vuonna 2015 perustettu Paimion Pesis on vakiinnuttanut paikkaansa Paimiossa ja tuonut kaupunkiin pesäpallokulttuuria. Paljon on tapahtunut muutamassa vuodessa ja uusia suunnitelmia on kaavailtu jo ensi kesälle.
– Ensisijaisesti tärkeintä seuraavaksi on kehittää pesäpallokenttää täällä Oinilassa, Paimion Pesiksen sihteeri sekä valmentaja Petri Tiittanen kertoo.
Tänä kesänä kentän uutuutena nähdään kaupungilta lainatut istumakatokset, joita käytetään talvisaikaan luistelijoiden käytössä jään reunalla. Arvioidusti kesällä 2020 luvassa on suurempia muutoksia.
– Kenttä laajenee ja saa uuden pinnan. Tällä hetkellä Oinilan kenttä soveltuu kooltaan naisten peleihin. Kenttä riittää niin kauan kuin sillä eivät miehet pelaa pelejä. Kun se laajenee Ankkalammen suuntaan 30 metriä lisää, pystytään sillä pelaamaan virallisia miesten pelejä, Tiittanen selvittää.
Ensi kesänä kotipesä sijaitseekin mahdollisesti aivan Ankkalammen hiekkarannan läheisyydessä. Koska lyöntisuunta on päinvastainen, ei kentän ja uimapaikan väliin tarvita muuta kuin korkea aita. Kentän hiekka vaihtuu puolestaan kivituhkaksi. Pohjamateriaali on nykyistä tiukempi jalkojen alla. Samalla kentän laidalle saadaan kioski, joka palvelee myös Ankkalammella pulikoivia.
– Hankkeen rahoituksesta puolet eli noin 28 000 euroa saadaan Varsin Hyvä ryltä. Seura hoitaa itse loput ja nyt etsimmekin yrityksiä ja yksittäisiä henkilöitä avustamaan asiassa. Kentän tuleva nimi tulee tietenkin pääyhteistyökumppanin mukaan, Tiittanen jatkaa.
Kentän muutostyö alkaakin valmentajan mukaan sopivalla hetkellä, sillä seuran 15-16-vuotiaat juniorit pelaavat aikuisten sarjassa jo parin vuoden päästä.Tulevan uuden kentän myötä pesäpallokulttuurin jatkuminen Paimiossa on taattu.
– Kyllä tästä vielä pesis-kaupunki saadaan, Petri Tiittanen myhäilee ja kiittää kaupunkia hyvästä yhteistyöstä suunnitelmien laadinnassa.

Lue lisää 16.7.2019 lehdestä