Pekka von Cräutlein esiintyy sirkuksessa klovnina – Isoisän isä toimi Paimion seurakunnan kirkkoherrana

0
Pekka von Cräutlein,67, on ollut sirkusalalla jo pikkupojasta asti. Nyt on meneillään hänen viimeinen sirkuskiertueensa.

Jo 50 vuotta sirkustaustan omannut Pekka von Cräutlein esiintyy tänään Sirkus Tähdessä klovnin roolissa. Hänen isoisänsä isä Axel Richard Mauritz Cräutlein toimi vuodesta 1881 vuoteen 1907 Paimion seurakunnan kirkkoherrana. Cräutlein naureskeli verratessaan sukunsa historiaa ja omaa nykyisyyttään.

– Onhan se hauska sukupolven muutos, kun minä olen klovni ja isoisäni isä oli kirkkoherra ja rovasti. Hän oli aktiivinen yhteiskunta-aktivisti alueella, von Cräutlein kertoi.

Pekka von Cräutlein toimii taiteilijanimellä professori Bluffo ja hän ylläpitää Suomen ainoaa sirkushotellia Inkoossa, jossa myös nykyisin asuu. Von Cräutleinille myönnettiin myöskin taitelijaeläke muutamia vuosia sitten. Hän naureskeli omaa ja Sirkus Tähden pitäjän ikäeroa.

– Minä olen vanhin suomalainen klovni ja hän on luultavasti maailman nuorin sirkuksen omistaja, von Cräutlein sanoi.

Sirkuksen pitäjä Samir Abdelmeguidin on nimittäin vasta 24-vuotias ja sirkusta hän on pitänyt jo noin viisi vuotta. Sirkus on laitettu alulle Vihdissä ja se on viimeiset pari vuotta esiintynyt Turun lähiseuduilla.

Vanha sirkustaitelija kertoo työssään parasta olevan kanssakäyminen ihmisten kanssa.

– On hienoa saada toiset nauramaan. Se on se ihmisten välinen vuorovaikutus, joka merkitsee, hän kertoili.

Sirkus Tähti esiintyy tänään Vistan koulun kentällä kello 18 alkaen.