Ranskalainen pyhiinvaeltaja ohikulkumatkalla Paimiossa – Kuljettaa 1000 hiekkanäytteen kuutiota

0
Aillet, 58, on kotoisin Ranskan Normandiasta.

Tiistaina aamupäivästä Paimiontiellä ihmetystä herätti kulkuri, joka työnsi raskaan näköistä kärryä huomioliivit yllään.

Ranskalainen taitelija, insinööri, ja pyhiinvaeltaja Jean-François Aillet on vaeltanut nyt kolmen vuoden ajan. Matka jatkuu Paimion läpi kohti Helsinkiä. Hän aikoo käydä matkansa aikana 18 maassa, joista kymmenen on vielä jäljellä. Alliet kuvailee itseään “nykyajan pyhiinvaeltajaksi”. Sen lisäksi hän esitteli kärryissään matkaavaa yli kahdenkymmenen kilon kuutiota.

Kuutiossa on tällä hetkellä noin 1000 hiekkanäytettä eri puolilta maailmaa. Miehen aikeena on kerätä yhteensä 7000 hiekkanäytettä maailman merien rannoilta taideprojektiaan (Solitary Tides) varten.

– Olen kansainvälinen taitelija. Olen pyytänyt näytelahjoituksia ihmisiltä ympäri maailmaa ja kerään niitä itse matkani varrelta, Alliet kertoi ohikulkumatkallaan Paimiossa. 

Mies aloitti matkansa Santiago de Compostelasta kolme vuotta sitten. Alliet kertoo, että aikoo jatkaa Helsingistä Baltian maiden, Puolan, Saksan kautta Italiaan ja sieltä takaisin Santiago de Compostelaan. Matkan on tarkoitus kestää vuoteen 2021 asti. 

Suurin osa hiekkanäytteistä sulautetaan yhdeksi veistokseksi (Solitary Tides). Kuution Aillet aikoo jättää Espanjan Muxíaan, Pyhän Jaakobin pyhiinvaellusreitin viimeiseen määränpäähän.

 

Lue lisää xx.xx.xxxx lehdestä