Tapahtumatalon Iskun kesässä nähdään tänä vuonna jotain uutta, kun talolla on laitettu aluilleen vanhaa tavaraa myyvä Tavaraisku. Tavaran myynnistä vastaa Iskun isännän Anton Simolinin sisko Veera Simolin. Tiistaisin ja keskiviikkoisin kello 17–19 aikaan avoinna oleva myymälä on otettu mukavasti vastaan.
– Tavaraisku järjestettiin viime tiistaina ensi kertaa. Olimme tyytyväisiä sen saamaan vastaanottoon, Anton Simolin kertoo.
Tavaraisku myy esimerkiksi jäämistöjä. Tavara vaihtuu usein ja Veera Simolin vastaa tuotteiden myynnistä. Hän itse työskentelee arkityönään puutarha-alalla, joten Tavaraisku onkin hänelle sivutoiminen työ yrittäjänä.
Tavaraiskusta löytää niin suomalaista taidetta kuin antiikin aarteita.
– Aaltoa, Arabiaa, Kupittaan savea, keramiikkaa, posliinia ja lasitavaraa, Veera Simolin luettelee.
Avajaispäivänään Tavaraiskussa menivät kaupaksi muun muassa talonpoikaistuoli, Oiva Toikan fasaani sekä Arabian astioita, koruja ja tauluja.
– Pyrimme tuomaan joka päivä jotain uutta tavaraa vaihtuvuuden takaamiseksi. Jos jokin tietty esine tai asia kiinnostaa, voi sitä kysellä erikseen, Veera Simolin jatkaa.
Lähtökohtaisesti Tavaraisku ei vastaanota tavaraa myytäväksi, sillä se omaa jo itsessään runsaat varastot jo sukulaissuhteittenkin kautta.
– Suvussa on alan yrittäjiä, joilta saa tavaraa. Tämä onkin varsinainen sukuvika, Veera Simolin nauraa.

Lue lisää 26.7.2019 lehdestä