Vistan valoristeyksen ongelmia tutkitaan

0

Paimion keskustan liikennevaloristeyksessä on viime aikoina ilmennyt ongelmia valojen vaihtumisessa etenkin vasemmalle kääntyville autoille. Ongelma on syntynyt risteysalueella tehtyjen päällystystöiden myötä.
Tienpidon projektipäällikkö Juha Mäki Varsinais-Suomen Ely-keskuksesta kertoo, että tieto ongelmasta on tullut perille ja asiaa on ehditty jo ennakoimaan.
– Yleensä kun tietä jyrsitään ja päällystetään, menee ilmaisimia rikki. Vistan risteyksessä kävi näin ja päällysteurakoitsija korjaili niitä jo saman tien.
Kuitenkin jotain jäi korjaustöissä huomaamatta ja valojen vaihtuminen on muodostanut keskustaan liikenneruuhkia ja saanut autoilijat ajamaan päin punaisia valoja.
– Meillä on tiedossa, että hämminkiä on. Viimeksi pari kolme päivää sitten saimme yhteydenoton. Kunnossapitourakoitsijan edustaja on vielä tänään menossa paikalle tutkimaan ja korjaamaan asiaa.
Mäki arvelee, että liikennevalojen toimintahäiriössä voi olla kaksi eri vaihtoehtoa.
– Rikki menneitä ilmaisinsilmukoita on jo korjattu päällysteurakoitsijan toimesta. Ne ovat voineet kytkeytyä ristiin ja tästä syystä aiheuttaa turhia viivytyksiä. Jos tämä on kyseinen ongelma, voidaan asia korjata muutamassa minuutissa.
Jos ongelma piilee päällysteen alla, menee asian korjaamiseen hieman kauemman aikaa.
– Jos silmukointi, eli päällysteen alla oleva kuparilanka on rikki, menee niiden korjaamisessa pidempään. Käytännössä paikalle tulee sahaajayritys tekemään uran ja upottaa sinne uudet ilmaisimet.
Elyllä oli teiden kunnossapidon tilaamisvastuu. Vuoden vaihteessa tämä on siirtynyt valtion yhtiölle Intelligent Traffic Management Finlandille eli ITMF Oylle. Käytännössä vastuu on silti yhä Elyllä.