Elopäivät tärkeä perinne – kävijät kiittävät eloisuutta

0
Kai Kuutamo Show viihdytti kaiken ikäisiä.

Perinteiset Sauvon Elopäivät juhlittiin viime lauantaina, jolloin keskusta, tori sekä museo täyttyivät tapahtumista.

Turusta tapahtumaan saapuneet Timo Veiro ja Sirkka Havanko nauttivat ennen kaikkea hyvästä ohjelmasta.

– Olemme käyneet Elopäivillä useampana vuonna, sillä mökkeilemme täällä. Käymme yleensä kahvilla ja syömässä, mutta tavaraa emme juuri ostele, kirpparilta ehkä jotain jos sopivaa sattuu silmiin. Tämä on kiva tapahtuma ja eritoten tänä vuonna ohjelma oli mielenkiintoinen, kertoo kaksikko.

Piikkiöstä paikalle suunnistaneet Tarja ja Esko Koponen ovat myös käyneet useampana vuonna Elopäivillä.

– Ollaan joka vuosi oltu täällä. Täällä on mukava käydä kun näkee tuttavia ja sukulaisia. Puserokin löytyi ja ohjelmalavalla oli hyviä haastatteluja, kertoo Tarja Koponen.

Tori-isäntänä tänä vuonna toiminut taiteen monitoimimies Timo Väntsi haastatteli useita ajankohtaisia henkilöitä lavalla ja nautti työstään.

Miehen tentissä olivat muun muassa Sauvon kunnanvaltuuston puheenjohtaja Erkki Paaskunta, viransijainen kunnanjohtaja Juuso Alatalo ja Paimion seurakunnan kappalainen Mika Ahtola.

Yleisön keskeltä tavoitettu Sauvon kunnan uusi sivistysjohtaja Elli Sainio oli ehtinyt toimia vasta muutaman päivän virassaan, mutta sitäkin paremmalla fiiliksellä.

– Minut on otettu vastaan hyvin ja on ollut mukava huomata, että Sauvossa on hyvä pöhinä päällä. Hienoa nähdä sellaista kotiseuturakkautta omaa kuntaa kohtaan.

Sainio on tehnyt pitkän uran luokanopettajana ympäri Etelä-Suomea, sekä ollut myös rehtorin virassa. Pienen kunnan kasvattina hänellä on kuitenkin jalat tiukasta maassa.

– Olen syntynyt Lappi TL:ssä, joten koen olevani aika maalainen, vaikka kaupungissa asunkin.

Sauvoon tulo ei ole herättänyt Sainiossa ennakkoluuloja edes homeisen koulun ja viraston osalta, päinvastoin.

– Sehän vain kertoo, että täällä ollaan kääritty hihat ja alettu töihin. Se on hyvä suunta kun mennään eteenpäin, sanoo Sainio.