Elopäivien startti jo torstai-iltana – toritapahtuma kokoaa torille huomenna

0
Kermanvaalean Lincoln Continentalin leveä hymy osui kameran linssiin Sauvon harrasteajoneuvotapahtumassa.

Sauvon Elopäivät jatkuvat huomenna lauantaina torilla, kirjaston, kotiseutumuseon ja palvelukeskuksen kulmilla. Päivien startti nähtiin jo torstai-illan harrasteajoneuvotapahtumassa torilla ja sen tuntumassa, jonne alkuillasta kerääntyi noin 80 ajoneuvoa.

Paitsi silmäniloa, oli esillä myös komeaa ääntä, kun muun muassa monet V8-moottorit murahtelivat käyntiin ja starttasivat letkaan, joka puoli kahdeksan paikkeilla suuntasi kohti Karunaa.

– Kaikki sujui tosi hienosti. Paikalla oli suunnilleen sama määrä ajoneuvoja kuin viime vuonnakin, kertoo Elopäiväjärjestelyistä Sauvon kirjastonjohtaja Päivi Inkinen.

Hän kertoo, että tämä ajoneuvotapahtuma, kuten Elopäivät kaikkineen, järjestetään vapaaehtoisin voimin ja esimerkiksi liikenteenohjauksessa Sauvon VPK ojentaa auttavan kätensä. Ohjaus olikin tarpeen, kun komeaa ajoneuvokokoelmaa sovitettiin torille ja Bar Mansikan pysäköintialueelle. Yleisön joukosta ennakoitiin, että jos tapahtuma tästä vielä kasvaa, pitää hankkia käyttöön joku laajempi pelto, jonne mahtuu enemmänkin kalustoa näytille.

– Toistaiseksi ainakin pyrimme pitämään tapahtuman riittävän pienenä, jotta järjestämisestä ei tule pienillä resursseilla ylivoimaista, tuumii Päivi Inkinen. Hän kertoo, että palautetta oli tullut siitä, että autoletka olisi hiukan hajonnut matkan varrella, ja pohti, olisiko syy Kemiöntien ylityksessä.

– Se on varmaan ollut haastavaa noin isolla automäärällä ja se selittänee asiaa. Toisaalta liikenteen katkaiseminen Kemiöntien risteyksessä olisi vaatinut erilaisia lupia ja liikenteen ohjausta vieläkin enemmän.

– Mutta hieno tapahtuma ja tämän tyyppisiä tilaisuuksia toivottiin lisää.

Elopäivät jatkuvat siis Sauvon torilla huomenna lauantaina klo 10 eteenpäin.