Luvattomia uimareita pohjavesialtailla – Saari-Nummensuon uudet turvajärjestelyt asennettiin kesän alussa

0

Saari-Nummensuon vedenottamoalueelle asennettiin uudet turvajärjestelyt kesäkuun alussa. Uuden järjestelyn syy oli alueella tapahtuva laiton ilkivalta ja väärinkäyttö, kuten porttien lukkojen rikkominen, avotulen teko, uiminen ja koirien uittaminen sekä moottoriajoneuvoilla ajaminen.

– Uusista turvajärjestelyistä on ollut jonkin verran hyötyä. Autoilijat eivät ole menneet enää alueelle. Mopoilijat sen sijaan valitettavasti pääsevät livahtamaan porttien sivuista, kertoo kaupunkin yhdyskuntainsinööri Kati Timonen.

Hän lisää, että etenkin hellepäivinä ihmiset ovat väärinkäyttäneet aluetta. Vartija on joutunut kesän aikana hätistämään ihmisiä pois vedestä useampaan otteeseen.

Puolet Paimion kaupungin talousvedestä tulee Saari-Nummensuon pohjavesialueelta. Väärinkäytön seurauksena vesi uhkaa saastua.

Saari-Nummensuon pohjavesialue on suojeltu, se on ilmoitettu selkein kieltomerkein. Alueella uiminen, avotulen tekeminen, koirien uittaminen ja moottoriajoneuvoilla liikkuminen on ehdottomasti kiellettyä.

Puolet Paimion kaupungin talousvedestä tulee Saari-Nummensuon pohjavesialueelta. Väärinkäytön seurauksena vesi uhkaa saastua. Alueen väärinkäyttö on ollut jo pitkään kaupungin murheena.

 

Lue lisää 02.08.2019 lehdestä