Iloiset Kahden Sillan soudut viihdyttivät yleisöä

0
Naisten finaalissa ykköseksi tullut SDP:n joukkue putosi kakkoseksi. Se ei surettanut, sillä naistiimi tarvitsi miehen peränpitäjäksi.

Paimion Lionsien hyväntekeväisyystapahtuma Kahden sillan soutu soudettiin lauantaina tuttuun tapaan Paimion Sahan rannassa. Kuin onnenkantamoisena viime päivien rankat sateet pitivät välipäivää ja aurinko porotti kirkkaalta taivaalta tapahtuman järjestäjien iloksi.

Soutukisaa värittivät monenlaiset oheistapahtumat, muun muassa poniratsastus, puistojooga ja tietokilpailu. Lapsille suunnatut peuhupaikat oli puolestaan pystytetty isojen koivujen siimekseen.

Kesätapahtumissa tyypillinen myyntikojujen kuja houkutteli ihmiset kiertelemään ja katselemaan, mitä tänä vuonna tapahtumassa oli tarjolla. Yksi myyjistä, paimiolainen Senita Lahdenperä kertoi kiertelevänsä paljon eri puolella Suomea myymässä itse ompelemiaan Barbie-vaatteita.

– Tänne on aina kiva tulla myymään. Täällä järjestelyt toimivat hyvin ja paikat ovat selvästi merkattu eikä mitään tarvitse ihmetellä. Olisipa joka paikassa samalla tavalla, hän kehui järjestelyjä.

Voittotaistelussa yllättävä käänne

Soutukilpailuun oli ilmoittautunut yhteensä yhdeksän rohkeaa joukkuetta, joista naisten joukkueita oli neljä.

Naisten finaalissa nähtiin suuren maailman tapaan dramaatisia vaiheita, kun ensimmäiseksi maaliin tullut SDP:n joukkue sijoittuikin toiseksi. Yllättävä käänne johtui siitä, että SDP:n joukkue olikin Timo Virran avittama sekajoukkue ja siitä langetettiin viiden sekunnin aikasakko. Toisena maalilangan alittanut joukkue Tähkäpää, sijoittuikin siten kisan ensimmäiselle sijalle.

SDP:n joukkue oli tietoinen säännöstä jo etukäteen ja he nielivät tappion hyvässä hengessä. Miesten sarjassa soutukilpailun voitti Hakan joukkue, johon kuuluivat Tuomas Hyssälä, Kari Peltonen ja Tero Lahti.

Yleisöllä huutoäänestys

Paras soutuasu-kilpailuun osallistui vain kaksi joukkuetta. Joukkue VakioSäätäjät loistivat mustalla ja eksoottisella olemuksellaan. Paimion lapsi-ja nuorisoteatterin joukkue Tähkäpää, oli valinnut asujensa teemaksi ensi kevään esityksensä Tähkäpään mukaan.

Kilpailun voittajan valitsi yleisö huutoäänestyksellä. Desibelimittarin armoton tulos osoitti joukkueen VakioSäätäjät kisan voittajiksi.

Soututapahtuman lopuksi valittiin perinteiseen tapaan Paimion Lions Clubin jäsenistöstä vuoden Siltavouti. Valinta kohdistui Pekka Harkiaan, joka sai ämpärillisen kylmää vettä niskaansa. Kylmä suihku ei vielä siltavoudin kasteeseen riittänyt, sillä Markku Kotamäki kertasi uudelle siltavoudille kirjatut säännöt, joita voudin tulee arvokkaasti ja parhaan kykynsä mukaan noudattaa.