Kodin järjestelyä, Kombuchaa ja metsästystä

0

Paimion opiston suunnittelija Laura Lankisen mukaan Paimion opiston ruoka-, liikunta-, ja käsityökursseja kohtaan löytyy kiinnostusta.

– Kotitalouden lyhytkurssit kiinnostavat tällä hetkellä. Kursseilla tutustutaan tänä vuonna Yhdysvaltojen syvän etelän makuihin, Pohjois-Afrikan keittiön tarjontaan sekä syksyn sadon säilöntään. Suosittuja ovat myös ompelukurssit, savityöt sekä teatterikerhot. Ja liikuntakursseista erityisesti ulkoliikunta ja vesijumppakurssit säilyttävät suosion vuodesta toiseen.

Tänä syksynä hyvinvointiin keskittyvillä kursseilla nähdään paljon uutuuksia. Järjestyksen abc -kurssilla opetellaan hallitsemaan kiireisen elämän tavarapaljoutta. Japanilainen Boro -kirjontakurssi puolestaan harjoittaa kädentaitojen lisäksi rentoutumista.

– Myös trendijuoma Kombuchaa voi opetella valmistamaan Paimion opistossa. Tarjolla on myös uusia, ekologisempaan arkeen liittyviä kursseja muun muassa ekologisen siivouksen ja elmukelmunkorvikkeen valmistusta, Lankinen kertoo.

– Myös metsästäjä-kurssi on opiston uutuuskursseja. Se toteutetaan yhteistyössä Paimionlahden riistanhoitoyhdistyksen kanssa.

Syksyn tarjontaan kuuluu myös kielisparrausta. Opisto tarjoaa mahdollisuuden yksilölliseen opetukseen englannin, ranskan, ruotsin, espanjan, viron ja venäjän kielessä.

Liikunnan saralla kuntalaisten toiveita on kuultu. Luvassa on yhä useampia joogan eri muotoja, kiertoharjoittelua ja perinteistä reisi-peppu-vatsa -jumppaa.

Ilmoittautuminen ei ole vielä alkanut aivan kaikkiin kursseihin, mutta jo avautuneiden ilmoittautumisten perusteella syksy vaikuttaa hyvältä.

– Ilmoittautumisia tulee tasaisesti koko ajan ja muutamia kursseja on jo täynnä, mutta suurimpaan osaan ryhmistä mahtuu yhä mukaan, Lankinen kertoo.