Lingsoft julkaisi Alvar Aalto -viikon kunniaksi Alvar Aalto tunnissa – arkkitehdin ABC -sanaston

0

Turussa ja Paimiossa parhaillaan vietettävää Alvar Aalto -viikkoa varten on ilmestynyt myös uusi, täydennetty painos Lingsoftin kustantamasta Alvar Aalto tunnissa – Arkkitehdin ABC One-Hour Words -sanastosta, joka on kevyellä otteella laadittu tietoteos maailmankuulun suomalaisarkkitehdin Alvar Aallon elämästä ja teoksista. Humoristinen sanasto sisältää ne termit ja kohteet, jotka jokaisen muotoilusta ja arkkitehtuurista kiinnostuneen olisi hyvä tietää.

Jo kymmenen vuotta sitten julkaistun sanaston ovat kirjoittaneet kirjailija-toimittaja Roope Lipasti ja Alvar Aalto -museon johtajana vuosina 1966–2011 toiminut Markku Lahti. Lingsoft on Alvar Aalto -säätiön ja -museon yhteistyökumppani.

Arkkitehdin ABC -sanasto on osa Lingsoft Oy:n monikanavaista One-Hour Words -julkaisusarjaa. Ideana on valita jokin aihe ja tiivistää siitä keskeiset tiedot sanaston muotoon. Lopullisesta tuotteesta tulee mieleen perinteinen tietosanakirja, mutta jokainen One-Hour Words -sanasto on luettavissa tunnissa.

Alvar Aalto -säätiön kanssa yhteistyössä täydennetty Alvar Aalto tunnissa – Arkkitehdin ABC One-Hour Words -sanasto on saatavissa veloituksetta Lingsoftin tytäryhtiön Ellibsin e-kirjakaupasta.

Viikon ohjelma jatkuu Paimiossa tänään illalla parillakin erityisellä tapahtumalla. Parantolan lähiympäristössä liikutaan Paimion Rastin järjestämässä Street O -tapahtumassa, jossa rastien etsimisen ohella saa vastata myös parantolaan liittyviin kysymyksiin. Aikaa kullakin kilpailijalla on 30 min (lähdöt klo 17.30 – 19).

Rauhallisempi liikunta onnistuu samana iltana klo 17 alkaen Paimion keskustassa Vistalla, kun Karoliina Vitikaisen johdolla tutustutaan Vistan arkkitehtuuriin. Lähtöpaikkana tässä ilmaistapahtumassa on kaupungintalo.

Ohjelmista lisää:

https://www.alvaraalto.fi/megatapahtuma/alvar-aalto-viikko-2019/ohjelma/