Markkinahumua Soikalla aamusta yöhön

0
Äitejä hirvittää ja lapset ovat riemuissaan, kun Sebastian Westberg tekee FMX -temppujaan.

PAIMIO

Paimion jäähallin parkkipaikalla nähdään lauantaina 17.8. jotain tavanomaisesta poikkeavaa, kun M-marketin Market-poikinakin tunnetut Elämyspojat pistävät pystyyn Wernerfest-nimeä kantavat markkinat ja iltafestivaalit. Koko perheelle suunnatun markkinahumun lisäksi päivän ohjelmassa nähdään muun muassa freestyle motocross- ja stunt-näytöksiä. Aikuisille suunnatun iltatapahtuman musiikkitarjonnasta vastaa puolestaan kolmen esityksen verran The Bilebändi.

Päivän ohjelmassa on lapsille suunnattua tankofutista, pomppulinnaa sekä Paimion Hakan järjestämää lämäritutkaa.

– Paihan juniorit ovat yhteistyötahomme ja heiltä saa tapahtumaan ennakkolippuja samoin kuin M-marketista, Jesse Kantonen kertoo.

Markkinoiden ohessa päivätapahtumassa nähdään hurjia moottoriurheilutemppuja takaperinvolteista alkaen, joita päästään seuraamaan aivan lähietäisyydeltä. Tapahtuman ohjelmaa onkin ajateltu etenkin paimiolaisnuorisoa silmällä pitäen.

– Paimiossa on paljon mopopoikia, eikä paikkakunnalla ole tietääksemme ollut vastaavaa tapahtumaa. Olen itse freestyle-ammattilainen ja tapahtumaan saadaan mukaan vielä toinen stunt-ammattilainen. Luvassa on jotain, mitä Paimiossa ei ole ennen nähty, Sebastian Westberg kertoo.

Etenkin Keski-Suomessa ja pääkaupunkiseudulla sekä ulkomailla keikkaileva Westberg kertoo, että häneltä löytyy Paimiosta nuoria faneja.

– Luvassa on yli 20-metrisiä hyppyjä. Äidit ovat kauhuissaan ja lapset innoissaan, hän nauraa.

Stunt-esityksiä on luvassa päivämarkkinoilla kahden näytöksen verran ja illalla kolmannen kerran pubin avautumisen yhteydessä.

Jäähallin parkkipaikka täyttyy myös markkinakojuista. Järjestäjät lupailevat ainakin karkkia, jäätelöä, lettuja sekä grilliruokaa. Paikkavarauksia otetaan yhä vastaan.

Illan hämärtyessä markkinat vaihtuvat K-18 -tapahtumaksi kello 20 alkaen ja bändi ottaa tilan haltuun. Festarit jatkuvat kello kahteen saakka.

– Lavalla aloittaa lämppäribändinä salolainen DJ-trio Pulperi Boys, jonka jälkeen nähdään pääesiintyjä The Bilebändi, Jesse Kantonen kertoo,

– Olemme kaikki hyvillä mielin. Teemme parhaamme ja toivomme, että väkeä tulisi tarpeeksi ja ihmisillä olisi hauskaa. Ehkä tästä voitaisiin saada jokavuotinen perinne, Arttu Väisänen tiivistää järjestäjien aatteet.

– Tapahtuma on uudenlainen, eikä rajoitu pelkään kaljan juomiseen. On tärkeää, että lapsillekin on ohjelmaa tarjolla, Jesse Kantonen sanoo.