Marko Kiprusoff aloittaa Hakan kiekon edustuksen kakkosvalmentajana

0
Jari Saaristo (vas.) ja Marko Kiprusoff. Kokemusta ja näkemystä.

Kakkosdivisioonassa kiekkoilevalle Paimion Hakan edustusjoukkueelle kuuluu hyvää. Haka on kuluvalla viikolla solminut valmentajasopimuksen todellisen yllätysnimen, SM-liigan ja maajoukkueen kärkipuolustajiin vuosien ajan kuuluneen Marko Kiprusoffin kanssa.

Kiprusoff on allekirjoittanut yhden kauden mittaisen valmentajasopimuksen ja auttaa siis Hakaa alkavalla kaudella 2019–2002.

Päävalmentajana jatkaa Jari Saaristo. Hakalla on näin ollen aitiossa erittäin kokenut valmentajakaksikko.

Peliuransa jälkeen Kiprusoff on toiminut valmentajana TPS:ssä ja TuTo:ssa.

– Sopimusneuvottelut olivat Markon kanssa helpot, ja sopimus syntyi nopeasti, kertoo Paimion Hakan puheenjohtaja Tuomas Hyssälä.

– Jari oli tehnyt hyvän pohjatyön, joten käytännössä meidän piti vain vetää nimet paperiin, ja mies hyppäsi laatikkoon.

Hakan jääkiekon edustusjoukkue aloitti harjoittelun elokuun alkupäivinä. Elokuu on Hakassa try-out aikaa, ja päävalmentaja Saaristo toivoo treeneihin uusia pelaajia näyttämään kykyjään.

– Nyt on jo hyvä nippu kasassa. Käytännössä pääosin vanha ryhmä jatkaa, mutta varmasti on uusillekin pelimiehille tarvetta, koska kausi on pitkä, toteaa Saaristo.

Viime tiistain harjoituksissa jäällä nähtiin kurvailemassa Ossipekka Lehtonen. Entinen SM-liigapeluri ja aikaisempien vuosien maalinälkäinen Haka-kapteeni tekee parin vuoden tauon jälkeen paluun paimiolaisjoukkueen vahvuuteen.

– Tauon jälkeen on taas mukava tulla mukaan edustusjoukkueeseen, ja tavoitteenani on pelata hyvä kausi, Ossipekka hymyilee.

– Joukkue on aika paljon muuttunut viime vuosina, mutta ensimmäisten treenien perusteella näyttää siltä, että Hakalla on taas kova nippu ensi kaudelle.

Hakan edustusjoukkueen kausikortteja on jo myynnissä. Tänä viikonloppuna niitä on tarjolla muun muassa Jokipuistossa järjestettävässä Kahden sillan soudut -tapahtumassa.