Naisvoimistelijoista Sauvon Sykkeeksi-syyslukukausi keinahti käyntiin

0
Puheenjohtaja Taina Eriksson sekä Laura Parkkunen intoutuivat urheilullisina naisina kokeilemaan renkaita Sauvon koulukeskuksen salissa, jossa Sauvon Syke myös järjestää tuntejaan.

Sauvon naisvoimistelijat tunnetaan nyt uudella nimellä Sauvon Sykkeenä. Nimi on vahvistettu yhdistysrekisterissä ja urheiluseuralla on myös uudet nettisivut samaisella nimellä.

– Seuran toiminnassa on paljon miehiä ja poikia mukana. Oli imagollinenkin seikka päivittää nimi. Ovemme ovat auki kaikille sukupuolille, vaikka toimimmekin voimisteluliiton alla, Sauvon Sykkeen puheenjohtaja Taina Eriksson kertoo.

Lasten joogaa ja telinevoimistelua

Seuran syyskausi on startannut ja sekä puheenjohtajan että lasten seuratoiminnasta vastaavan Laura Parkkusen mukaan kalenteri näyttää hyvältä. Etenkin lasten osalta tuntitarjonta kasvaa.

– Viime vuonna saapunut free gym jatkuu, jakautuen kahteen eri ryhmään. Toinen niistä keskittyy telinevoimisteluun ja toinen on varsinainen free gym -tunti, Parkkunen selvittää.

Uutuutena syksyllä nähdään lasten aamujoogaa. Tunnin mittainen, kello 7.30 Sauvon koululla alkava tunti on suunnattu 4–10-vuotiaille lapsille, mutta palvelee ensisijaisesti kouluun tulevia eskareita sekä ensimmäisen ja toisen luokan oppilaita. Jos aamut kotona ovat yksinäisiä vanhempien lähdettyä töihin, tarjoaa jooga rauhallista aamujumppaa ennen koulun alkua.

– Torstai-iltaisin luvassa on puolestaan 1–3.-luokkalaisille suunnattu jumppis-tunti. Alle kouluikäisten tunnit jatkuvat puolestaan normaalisti tiistaisin, Parkkunen kertoo.

Aikuisväelle tarjolla on perinteistä kuntojumppaa, helppojumppaa, tehotreeniä sekä Sauvon urheilijoiden kanssa yhteistyössä toteutettu Äijäjumppaa.

– Suunnitteilla on myös järjestää kerran kuussa sunnuntaisin perhejoogaa. Lisäksi peuhiksia on tulossa viikonlopuille, Taina Eriksson kertoo.

Elinvoimainen kokoon nähden

Sauvon Sykkeen harrastajamäärissä etenkin lasten määrä on kasvanut. Puheenjohtaja mukaan tämän hetken haaste on saada aikuisia mukaan seuran toimintaan.

– Olemme kuitenkin elinvoimainen seura pienen kunnan seuraksi. Nyt mietiskelemme, millä uudistuksilla saisimme nostetta aikaiseksi, Eriksson sanoo.

Liikuntatrendit tulevat ja menevät. Kaikkea on nähty Zumbasta Lavikseen.

– Yläkoululaisilta kysyttäessä selvisi, että he haluaisivat harrastaa joogaa ja telinevoimistelua, Laura Parkkunen kertoo.

Myös uudet ohjaajat ovat tervetulleita seuraan, etenkin aikuisten tuntien puolelle. Myös lasten aamujoogasta olisi tavoite saada jokapäiväinen tunti, jos innokkaita ohjaajia löytyy.