Peimari palasi Kolmosen kärkeen

0
18-vuotias laituri Elmeri Laine viimeisteli SoVoa vastaan kauden ensimmäisen maalinsa.

Peimari palasi lauantaina väkevällä kotiesityksellä Länsi-Suomen piriin Kolmosen piikkipaikalle. Paimiolais-sauvolainen joukkue oli pudonnut viikkoa aiemmin maalittoman tasapelin myötä pisteellä Pargas IF:n taakse, mutta koska paraislaiset joutuivat perjantaina tyytymään tasapelipisteeseen Maskun Palloseuran vieraana, oli mahdollisuus pikapaluuseen sarjan kärkeen olemassa.

Someron Voimaa vastaan Peimari pelasi muutaman viikon tauon jälkeen kotiottelun, joka jätti lopulta hyvin vähän jossiteltavaa lopputuloksesta. Kotijoukkue rakensi 90 minuutin aikana tukun laadukkaita maalipaikkoja, ja vaikka lopulta maaleja syntyikin vain kaksi, on maaleista ensimmäisen viimeistellyt kapteeni Samuli Vihervirta luottavainen tulevaisuuden suhteen.

– Kun vain pelaamme samalla tavalla, luomme riittävästi maalipaikkoja ja toisaalta pidämme oman pään puhtaana, ei meillä pitäisi olla mitään suurempaa hätää. Toki seuraavat ottelut ovat kärkijoukkueita vastaan, mutta niissä peleissä olemme olleet järjestään hyviä viime vuosina, Vihervirta vakuuttaa.

Laine avasi maalihanat

Vihervirta vei Peimarin lauantaina vain pari minuuttia ennen ensimmäisen puoliajan loppua johtoon tyylikkään hyökkäyskuvion päätteeksi. Pallo pelattiin oikealla laidalla viilettäneelle Aki Varjoselle, joka puolestaan keskitti pallon rangaistusalueella odottaneelle Nico Salmiosalolle. Salmiosalo pudotti pallon rankkarialueen rajan tuntumaan Vihervirralle, joka sijoitti nahkakuulan varmasti vasempaan alanurkkaan.

Toisella puoliajalla Peimari jatkoi painostusta, mutta palkinto tarjoiltiin jälleen vasta puoliajan loppupuolella. Tällä kertaa viimeistelijänä oli 18-vuotias Elmeri Laine, joka lupauksia herättäneen viime kauden jälkeen joutui odottamaan kauden avausmaaliaan näin ollen elokuun lopulle asti.

– Oli hienoa, että Elmeri onnistui vihdoin. Hän on pelannut hyvin akatemiajoukkueessa Kutosessa, mutta edustuksessa onnistumiset ovat jostain syystä kiertäneet. Näytti siltä, että maali teki todella hyvää hänelle, Vihervirta hymyilee.

Inter avaa härkäviikot

Peimarin härkäviikot starttaavat jo huomenna vierasottelulla FC Interin kakkosjoukkuetta vastaan. Viiden pisteen päässä Peimarista lymyilevä Inter on ottelussa pakkovoiton edessä pysyäkseen mukana nousukamppailussa.

– Heille ottelu on varmasti todella tärkeä ja he tulevat varmasti tekevät kaikkensa voiton eteen. Tiukka ottelu on varmasti luvassa, toivottavasti myös yleisö löytää Turun urheilupuiston Yläkentälle silloin, Vihervirta tuumi.

Inter-ottelun jälkeen Peimari jatkaa otteluitaan 7. syyskuuta kotiottelulla Pargas IF:ää vastaan. Viimeinen kärkiottelu on puolestaan edessä Maskussa 13. syyskuuta MaPSia vastaan.