Piikkio Worksilla riittää töitä vuoden 2024 loppuun asti

0
Ari Kumpulainen kertoo, että Piikkio Worksin työllisyysnäkymät ovat hyvät ja jatkuvat pitkälle eteenpäin. Arkistokuva.

Piikkio Worksin toimitusjohtaja Ari Kumpulaisen mukaan Piikkiön hyttitehtaan suunnalle kuuluu hyvää ja positiivisia asioita tapahtuu myös suomalaisessa laivanrakennuksessa.

– Ennen lomaa saimme valmiiksi ja toimitettua loppuvuodesta 2019 valmistuvan Costa Smeralda-aluksen hytit ja lomalta paluun jälkeen aloitimme Mardi Gras -laivan hyttivalmistuksen Carnival -varustamolle.

Vuonna 2020 valmistuva Mardi Gras on sekä Carnival -konsernin historian suurin matkustaja-alus että Pohjois-Amerikan ensimmäinen risteilijä, joka käyttää polttoaineenaan suomalaisille jo Viking Gracesta tuttua LNG:tä eli nesteytettyä maakaasua.

Tilauskannassa seitsemän risteilyaluksen hytit

Jonkin aikaa sitten julkistettiin RCCL -varustamon kolmannen ICON -sarjan aluksen tilaus.

– Tilauksen myötä myös Piikkio Works Oy:n tilauskanta kattaa tällä hetkellä seitsemän risteilyaluksen hytit ja tämä antaa tehtaalle töitä aina vuoden 2024 loppuun asti. Tilauskanta on ajallisesti pisin ja määrällisesti suurin koko Piikkio Works Oy:n historian aikana ja takaa nykyiselle henkilöstölle töitä useaksi vuodeksi eteenpäin, Kumpulainen kertoo.

Uutta henkilökuntaa on rekrytoitu maltillisesti viime vuosien aikana ja vankka tilauskirja mahdollistaa rekrytointien jatkumisen myös tulevaisuudessa.

– Toistaiseksi olemme onnistuneet rekrytoimaan joukkoomme uusia osaajia varsin mukavasti. Toki on sanottava, että hakemusten määrä avoimia toimia kohti on kyllä kuluneen vuoden aikana vähentynyt.

Kumpulainen kuitenkin näkee, että mielenkiinto meriteollisuutta kohtaan on vahvassa nosteessa.

– Tämähän tuli nyt myös koulutuspoliittisessa päätöksenteossa huomioiduksi Turun yliopiston laajenevan DI-koulutuksen myötä. Tämä varmasti helpottaa tulevaisuudessa oikeantyyppisten osaajien löytymistä alueelta laivanrakennusteollisuuden tarpeisiin.