Rinkiin-piste muuttaa Sauvossa

0

SAUVO Rinki-ekopiste muuttaa Sauvon keskustassa sivummalle. Ekopiste Sauvon-Kemiöntien tuntumasta siirtyy lähellä sijaitsevan yrityksen Sarkiolan Raudan (Timperintie 8) yhteyteen. Muutto tapahtuu ensi viikon aikana. Suomen Pakkauskierrätys Rinki Oy ottaa uudessa paikassa tuttuun tapaan vastaan muovi-, lasi- ja kartonkipakkauksia sekä pienmetallia.

Kierrätyspiste nykyisessä paikassaan on puhuttanut sauvolaisia paljon, koska se on näkyvällä paikalla ja usein hyvin epäsiisti. Asiasta on keskusteltu, sillä asiattomien sotkujen siivoaminen on myös kallista.

Kotitaloudet voivat edelleen tuoda Rinki-ekopisteeseen Ringin valtakunnallisten ohjeiden mukaan lajiteltua pakkausjätettä. Ohjeet on julkaistu osoitteessa Rinkiin.fi/lajitteluohjeet. Ne ovat myös keräyssäiliöihin kiinnitetyissä tarroissa.

Vaaralliset aineet tai niiden jäämiä sisältävät pakkaukset (esim. öljykanisterit) eivät kuulu pakkausjätteen keräykseen. Samoin muut kuin pakkausjätteet, kuten huonekalut, on vietävä kunnan ohjeistamaan paikkaan.

Ringistä tiedotetaan, että he toivovat ilmoitusta heti, jos pakkausjätteen keräyssäiliö on täynnä. Ethän jätä jätteitä maahan, sillä muut pisteellä kävijät seuraavat esimerkkiäsi ja alue roskaantuu nopeasti. Palautetta voi antaa Ringin maksuttomaan asiakaspalveluun numeroon 0800 133 888 (ark. 7–21 ja la 9–18) ja sähköpostitse osoitteeseen asiakaspalvelu@rinkiin.fi. Palautetta voi antaa myös verkossa osoitteessa Rinkiin.fi/ekopistepalaute.