Sauvon kunnanviraston tilahankinta keskeytyi

0

Sauvon kunta julkaisi heinäkuussa työ- ja elinkeinoministeriön ylläpitämässä HILMA-tietokannassa kansallisen hankintailmoituksen liittyen Sauvon kunnan tarvitsemiin uusiin kunnanvirastotiloihin. Hankintailmoituksessa kunnanhallitus pyysi tarjouksia viraston uusista vuokratiloista.

Sauvon kunta päätti kuitenkin toissa viikolla keskeyttää hankintamenettelyn ”teknisen virheen” johdosta, hankintalain 125 pykälän perusteella. Sauvon kunnan teknisen johtajan Taisto Nuutisen mukaan keskeyttämiseen ei liity dramatiikkaa, vaan kyse on siitä, että tarjouspyyntöä haluttiin joiltakin osin tarkentaa.

– Tarjouspyynnön yksityiskohdat käydään vielä kertaalleen läpi kunnanhallituksessa, Nuutinen kertoo.

– Viraston vuokratilat tulevat uudelleen hankintakilpailutukseen syyskesällä, mahdollisesti jo elokuun lopulla.

”500 metrin säteellä koulukeskuksesta”

Heinäkuisessa hankintamenettelyssä/-ilmoituksessa – joka siis keskeytettiin – Sauvon kunnanhallitus pyysi tarjouksia ilmoitukseen liitetyn tilaohjelman mukaisista kunnanviraston vuokratiloista. Hankintailmoituksessa todettiin, ettei Sauvon kunta tarjoa tonttia eikä osoita tiloille sijaintipaikkaa. Edellytyksenä oli kuitenkin, että tilojen tulee sijaita Sauvon kuntakeskuksessa, 500 metrin säteellä koulukeskuksesta.

Puolen kilometrin rajaus on melko tiukka, sillä esimerkiksi Sauvon pitkäaikainen kunnanvirastorakennus – josta väki on sisäilmaongelman ja huonokuntoisuuden vuoksi joutunut ”evakkoon” – sijaitsee yli puolen kilometrin etäisyydellä koulukeskuksesta.

Kuluvan kesän vahva spekulaatio Sauvossa on ollut, että Sauvon kunnanvirasto palaa ennen pitkää tutulle paikalleen Vahtistentien varteen.

Kunta myi kesän kynnyksellä käyttökiellossa olevan Vahtistentien vanhan virastorakennuksen paikalliselle yrittäjälle Pertti Huuhkalle noin 340 000 euron kauppahinnalla. Huuhka aikoo tiettävästi remontoida rakennuksen alakerran ja rakentaa maanpäällisen osan kokonaan uudelleen.