Sillan purkutyöt alkavat Kirismäessä

0

Kehätien parannustyöt etenevät aikataulussaan. Tulevana viikonloppuna 24.-25. elokuuta aloitetaan Kirismäessä Turku-Helsinki -moottoritien ylittävän sillan purkutyöt, joiden vuoksi moottoritiellä on käytössä kiertotie Kirismäen eritasoliittymän ramppien kautta.

Siltatyöt pudottavat nopeusrajoituksia Kirismäen sillan kohdalla Turku-Helsinki -moottoritiellä alimmillaan 30 km/h:ssa. Liikennejärjestelyt ovat voimassa lauantai-illasta kello 18 maanantaiaamuun 26.8. kello 05 saakka.

Sillan purkutyöt tehdään kahdessa vaiheessa. Nyt toteutettavassa ensimmäisessä purkuvaiheessa puretaan sillan itäinen puolisko. Tälle kohdalle rakennetaan uusi moottoritien ylittävä silta. Vanhan sillan läntinen puolisko puretaan toisessa vaiheessa vuonna 2020.

Liikenne Kirismäen kohdalla tulee hidastumaan ja hetkellisesti moottoritien liikenne joudutaan pysäyttämään. Lisäksi alueella liikkuu etenkin purkutöiden aikaan normaalia enemmän työkoneita ja raskasta kalustoa. Matkaan on hyvä varata tulevan viikonlopun jälkeen hieman aiempaa enemmän aikaa.

Nyt purettava Kirismäen risteyssilta rakennettiin vuosina 1992-1993. Vain kuukausi sillan betonivalun jälkeen viimeistelytöitä tehdessä sillan alla olevat telineet ja puumuotti syttyi tuleen hitsauskipinästä. Silta vaurioitu palossa pahoin. Sillan korjaustyöt kestivät tuolloin viisi kuukautta.