Tanssistudio Point uusissa käsissä

0
Pointin pukuvarastosta löytyy runsaasti esiintymisasuja vuosien varrelta. Esimerkiksi Marko Carlssonin käsissä oleva puolihame on 90-luvun tuotantoa. Emmi Tiermas esittelee röyhelömallia.

Piikkiöläisellä yksityisellä tanssikoululla Tanssistudio Pointilla puhaltavat uudet tuulet. Tanssikoulussa yhdeksän vuoden ajan opettaneet Marko Carlsson ja Emmi Tiermas ovat nyt tanssikoulun omistajia Katri Kärpijoki-Elosen lopetettua koulun johdossa. Carlsson sekä Tiermas perustivat osakeyhtiön ja ostivat tanssikoulun toiminnan 1. heinäkuuta alkaen. Tilaa he vuokraavat Kärpijoki-Eloselta.

– Haluamme säilyttää Katrin käden jäljen tanssikoulussa, mutta maustaa sitä omilla jutuillamme. Suuri syy tanssikoulun ostoon oli halu säilyttää sekä oma työ että koulu, Marko Carlsson kertoo.

Opetusta tanssikoulu järjestää monessa eri kohteessa. Carlsson itse opettaa tanssia Piikkiön, Sauvon ja Mynämäen toimipisteissä, kun taas Emmi Tiermasta tapaa sekä Piikkiössä että Sauvossa. Tanssikoulun kolme muuta opettajaa halusivat jatkaa tehtävissään ja heitä kohtaa sekä Piikkiössä, Sauvossa, Mynämäellä kuin Aurassakin.

Tällä hetkellä Tanssistudio Point antaa taiteen perusopetusta Piikkiössä ja Mynämäellä, joissa toimivat myös tanssikoulun erikoiskoulutusryhmät.

Sauvossa tanssia on tarjolla kolmena päivänä viikossa ja tavoitteena on tulevaisuudessa aloittaa erikoiskoulutusryhmä. Uusin toimipiste Aura kasvattaa myös uusia tanssijan alkuja.

Tanssistudio haluaa tarjota monipuolista tanssinopetusta oppilailleen.

– Olemme taiteen perusopetusta tarjoava tanssikoulu. Toki baletti on tanssimme peruspilari, mutta haluamme antaa monipuolisen tarjonnan ja opettajat, Marko Carlsson selvittää.

Etenkin peruskouluikäisille riittää tanssistudiolla runsaasti tunteja.

– Vaikka Piikkiön toimipisteessä tunneilla käy oppilaita 1-vuotiaista 75-vuotiaisiin, on suurin määrä tanssijoista 7-15-vuotiaita, Emmi Tiermas kertoo.

Yli 60-vuotiaille leideille suunniteltu ryhmä on ollut suosittu Piikkiössä. Tavoitteena olisi kuitenkin huomioida teinien ja leidien väliin jäävät aikuiset tanssijat.

– Haluaisimme panostaa enemmän aikuisliikuntaan. Vielä syksyn aikana tanssikoululla alkavat joogatunnit sekä aikuisten tanssitunnit, Carlsson lupaa.

Yrittäjäkaksikko toivookin, että halukkaat aikuistanssijat olisivat kouluun yhteydessä, jotta ryhmien toteutuminen olisi helpompaa.

– Tunneille pääsee aina ensimmäisen kerran kokeilemaan ilmaiseksi, Carlsson muistuttaa.

– Viikonlopuille olemme suunnitelleet workshoppeja, joissa pääsee tekemään täysin erilaisia juttuja matalalla kynnyksellä osallistua, Emmi Tiermas sanoo.

Viikonloppukurssit tarjoavatkin loppuvuotena niin dramaattista voguing-tanssia, disco dancea kuin akrobatiaa.