Tunnustelut on nyt tunnusteltu – PeiUn ja PaiHa hakevat molemmat paikallispelistä kolmea pistettä

0
Peimarin Samuli Vihervirta (vas.) ja PaiHan brasilialaispelaaja Igor kamppailivat pallosta kevään paikallisottelussa Paimiossa. Juuso Jaakkola tarkkaili tilanteen kehittymistä taustalla.

Sauvo-Paimio

Huomenna lauantaina pelattava kauden toinen paikallisottelu Peimari Unitedin ja Paimion Hakan välillä tulee olemaan erilainen kamppailu kuin maaliton edeltäjänsä huhtikuussa. Näin ainakin uskovat joukkueidensa monivuotiset luottopelaajat, Peimarin Samuli Vihervirta ja PaiHan Juuso Jaakkola.

– Jos keväällä oli vielä vähän tunnustelun makua ja kumpikin joukkue halusi vain välttää tappion, lähdetään nyt varmasti ihan eri asenteella hakemaan nimenomaan voittoa. Sekä me että PaiHa tarvitsemme kipeästi kolmea lisäpistettä, eikä piste tässä vaiheessa varmasti tyydyttäisi kumpaakaan joukkuetta, Vihervirta tuumii.

– Meidän vakaa aikomus on ottaa peli hallintaan, pitää palloa ja rakentaa sitä kautta tarvittavat maalipaikat. Heinäkuun PIF- ja MaPS-pelit näyttivät, että pystymme hallitsemaan pelejä myös sarjan kärkijoukkueita vastaan, jatkaa Jaakkola.

Tasaväkinen kamppailu luvassa

PaiHa ja Peimari ovat kohdanneet sarjaotteluissa historiansa aikana kolmesti. Sen lisäksi joukkueet ovat pelanneet Suomen Cupissa kahdesti vastakkain. Viidestä virallisesta ottelusta saldo on tällä hetkellä seuraava: Peimari on voittanut kahdesti, ja kahdesti tulostaulu on 90 minuutin jälkeen näyttänyt tasalukemaa. Yksi voitto puolestaan on kirjattu Hakalle.

Historiaan peilaten ottelusta on helppo povata jälleen tasaväkistä ja vähämaalista.

– Oma unelmani on, että kuittaamme Sauvosta 0-3-vierasvoiton ja sitä kautta alueen herruuden itsellemme, Jaakkola kuittaa.

– Meillä on nyt kasvojenpesun paikka parin nihkeämmän ottelun jälkeen. Jotain muutoksia pelaamiseen tulee varmasti, mutta en lähde niitä vielä tässä vaiheessa sen tarkemmin avaamaan, Vihervirta tuumii.

Täyttyykö Hakkispaana?

Huhtikuinen kamppailu keräsi Paimion Urheilupuistoon Kolmosen sarjatasolle huikean yleisömäärän 505. Sauvon Hakkispaanalla kapasiteetti on 500 istuinpaikkaa, joiden voisi olettaa täyttyvän likimain viimeistä penkkiä myöten.

Tunnelmaltaan paikallispeleissä on Jaakkolan mielestä jotain sellaista spesiaalia, joita pelaaja pääsee alasarjoissa kokemaan aniharvoin.

– Oma paras paikallispelimuistoni on varmasti ihan ensimmäinen paikallispeli alkuvuodesta 2016. Pelasimme silloin Suomen Cupissa vastakkain ja katsomossa oli silloinkin noin 500 katsojaa. Se oli uskomaton tunne, kun hyytävässä talvisäässä katsomo oli aivan täynnä ja tunnelma koko pelin säilyi todella tiiviinä. Voitimme pelin 2-1, Jaakkola muistelee.