Tunteikas koulun aloitus Piikkiössä

0
Vanhemmat saattoivat ekaluokkalaisia kouluun.

Piikkiön yhtenäiskoulun syyslukukausi käynnistyi torstaina. Koululaisten palaaminen opinahjon pariin näyttäytyi mukavana ilmiönä Piikkiön keskustassa puoli kahdeksan jälkeen, kun suuret joukot polkupyöräilijöitä ja kävelijöitä reput selässään suuntasivat kohti koulukeskusta.

– Koulussa aloittaa tänään paljon uusia opettajia ja oppilaita. Kaikilla taitaa olla vähän perhosia vatsassa. Ensimmäinen viikko jännittää aina, apulaisrehtori Anu Roos kertoo.

Hänellä itsellään käynnistyi kolmastoista vuosi Piikkiössä.

– Onhan tämä hetki joka vuosi hieno. Ekaluokkalaiset näyttävät aina vain pienemmiltä ja reput isoilta. On hienoa seurata, miten he kasvavat ja kehittyvät, Roos kertoo silmäillessään vanhempien ja lasten täyttämää pihamaata.

Kaiken kaikkiaan Piikkiön yhtenäiskoulussa aloitti koulutaipaleensa 57 ekaluokkalaista. Heillä on kaksi opettajaa, yksi erityisluokanopettaja sekä koulunkäynnin ohjaajia. Koulun oppilasmäärä kasvoi entisestään tänä lukuvuotena. Nyt koulussa on 680 oppilasta ekaluokasta 9.-luokkalaisiin.

– Oppilaita on yli 40 enemmän viime kevääseen verrattuna, Roos kertoo.

Kellon lyötyä yhdeksän koulun piha tyhjeni. Jäljelle jäivät ekaluokkalaiset vanhempineen. Opettajat saapuivat paikalle esittelemään itsensä ja pitivät nimenhuudon. Kouluun lähtö selkeästi jännitti, sillä moni itki ja halasi vanhempiaan. Luokkiin suuntaavan jonon muodostumisen jälkeen lapset kuitenkin marssivat reippaasti sisään kouluun aloittaen urhoollisesti peruskoulutaipaleensa.