Turun Hope kerää reppuja

0

Vapaaehtoisvoimin toimiva Hope ry kerää koulureppuja alueen vähävaraisille lapsiperheille. Reppujen keräys toteutetaan Hansakorttelissa 7.–9.8. elokuuta klo 14-18 sekä 10. elokuuta klo 12-16. Maanantaista 12. elokuuta alkaen lahjoituksia voi toimittaa Turun Hopen tiloihin. Lahjoitettavan repun tulee olla uusi ja ajanmukainen.

Syksyn lähestyessä repun merkitys on suuri, ja erityisesti nuorille sopivia reppuja kaivataan kipeästi.

– Trendikkäät kangasreput ovat todella suosittuja yläkouluikäisten keskuudessa. Lisäksi urheilulliset reput ovat haluttuja, koska ne sopivat koulun lisäksi myös vapaa-ajan harrastuskäyttöön. Isompien lasten merkkireput ovat usein vähävaraisissa perheessä liian kallis hankinta, Turun Hopen tiiminvetäjä Arja Heinonen kertoo.

– Valitsemme reppujen saajat asiakasperheidemme joukosta. Pyrimme löytämään mahdollisimman hyvin lapsen ikään ja omiin mieltymyksiin sopivan repun.

Vuoden 2018 keräyksellä saatiin koulureput yli 300 lapselle ja nuorelle. Tänä vuonna tarve on vielä suurempi. Hope toimii Turun lisäksi myös ympäristökunnissa.

– Turun Hopen asiakasperheiden määrä on lisääntynyt tasaisesti jo usean vuoden ajan. Viime vuonna perheitä oli yhteensä noin 500 ja lapsia ja nuoria noin 1 200. Juhannukseen 2019 mennessä Hopen asiakkaaksi on kirjautunut jo noin 350 uutta perhettä, joissa on yhteensä yli 800 lasta ja nuorta, Arja Heinonen kertoo.