Diakoni jalkautui Vistalle koira kainalossaan

0
Diakoni Saara Kerola ja Lotta-koira jututtivat ihmisiä maanantaina Cafe Astan edustalla Paimiossa. Kerolan mukaan diakoniatyössä tärkeää ovat kuuntelevat korvat. Samaa mieltä oli Lotta, joka höristeli kuvanottohetkellä leijonanharjaisia korviaan.

Paimion seurakunnan diakoni Saara Kerola jalkautui Vistan vilinään maanantaina vietetyn diakonian päivän kunniaksi. Samalla hänellä tuli myös sunnuntaina täyteen ensimmäinen vuosi Paimion seurakunnan palveluksessa. Mukanaan Kerolalla oli tämän 10 kuukauden ikäinen kiinanharjakoira Lotta.

– Sunnuntaina tuli kuluneeksi 147 vuotta siitä, kun ensimmäinen diakonissa on vihitty virkaan, Kerola kertoo.

Ihmisten keskuuteen jalkautuessa diakoni kertoo puhuvansa hyvinkin arkisista asioista. Työssä tärkeää onkin kuuntelemisen taito.

– Pitää olla isot korvat ja kohdata ihmisiä ennakkoluulottomasti ja tarjota aikaa kuunnella ja auttaa, hän sanoo.

Tämän ajan haasteiksi Kerola mainitseekin ihmisten yksinäisyyden eri ikäryhmissä sekä taloudellisen ahdingon.

Lotta-koiran läsnäolo oli mukava lisä Cafe Astan edustalla tarjottujen kahvien ohessa.

– Koira on hyvä puheenaihe ja houkutin, Kerola kertoo ja silittelee sylissään olevaa lemmikkiään.

Toisinaan Lotta pääsee myös mukaan emäntänsä työpaikalle. Haaveissa on myös ottaa Lottaa mukaan diakonin kotikäynneille tilanteen sen salliessa.

Kerola antaa kiitosta Paimiossa diakonin apuna toimiville vapaaehtoisille, joita oli myös paikalla viettämässä diakonian päivää.

– Lähimmäispalvelu voi Paimiossa käydä esimerkiksi ihmisten kotona tai toimia ulkoiluystävänä. Itse en ehdi työssäni läheskään joka paikkaan, joten vapaaehtoisten merkitystä ei voi tarpeeksi korostaa.

Cafe Asta toimii helposti lähestyttävänä paikkana muutenkin seurakunnan arjessa.

– Diakoniakerho Porinapiiri kokoontuu Astassa kerran kuukaudessa ja kahvilapapit vierailevat samoin kerran kuussa kahvilassa. Papit ovatkin kertoneet, että on mukava päästä ihmisten keskelle puhumaan arkisista asioista kahvikupin ääreen, Kerola sanoo.