Hakalle tappio Turusta

0
Hakan vierailu Turun Yläkentälle ei poikinut sarjapisteitä, kun kotijoukkue FC Inter 2 nappasi voiton lukemin 2-0.

Sarjapaikastaan taisteleva Paimion Hakan jalkapallon miesten edustusjoukkue matkasi torstaina FC Interin reservijoukkueen vieraaksi Turun Yläkentälle. Paimiolaiset eivät onnistuneet yllättämään sarjan kärkijoukkueisiin lukeutuvaa kotijoukkuetta, vaan tuloksena oli 2–0 tappio.

Joukkueiden edellinen kohtaaminen Paimiossa oli täysin turkulaisten hallintaa.

Peli alkoi punapaitaisen kotijoukkueen hallinnassa, ja he onnistuivat luomaan hyökkäyksiä vasempaa laitaa pitkin.

FC Inter 2:n terävä alku tuotti tulosta nopeasti, kun vajaa kymmenen minuutin pelin jälkeen pallo löysi tiensä Hakan maalivahti Jani Granitin taakse. Laidalta alkaneesta hyökkäyksestä pallo pelattiin takaviistoon keskelle, ja maalin viimeisteli Roope Kantola.

Vieraat joutuivat tekemään ensimmäisen vaihdon jo ensimmäisen jakson puolessa välissä, kun Juuso Jaakkola jätti kentän ja tilalle tuli Justus Peltoluhta. Laiturina pelannut Anton Lindqvist laskettiin Jaakkolan paikalle puolustukseen.

Vastustajan maalin jälkeen Haka haki vielä oman pelinsä suuntaa, mutta jakson edetessä peli tasoittui. Ensimmäisen vaihdon jälkeen palloa pystyttiin pitämään paremmin ja vieraat saivat luotua lupaavia maalipaikkoja.

Juuri kun peli alkoi kulkea, Haka sai taas lunta tupaan. Kärjessä pelannut Jussi Luotonen joutui jättämään pelikentän, kun vastustajan kyynärpää löysi tiensä vasten Luotosen naamaa ja kokenut hyökkääjä joutui lähtemään vierailulle päivystykseen. Tilalle kentälle tuli Jare Roos.

Tauolle siirryttiin 1–0 lukemissa. Ottelun toinen jakso sai samanlaisen alun kuin ensimmäinenkin, kun kotijoukkue kasvatti johtoaan pelin 50. minuutilla. Maalintekijänä Aftab Hushyar.

Mukavassa johtoasemassa kotijoukkue tyytyi vain kierrättämään palloa puolustuspäässään ja Haka pyrki horjuttamaan punapaitojen pyöritystä. Haka pääsi myös luomaan hyökkäyksiä, mutta tarkkuus puuttui eikä palloa saatu tolppien välistä sisään.

Ottelu päättyi kotijoukkue FC Inter 2:n 2-0 voittoon.

Haka pelaa kauden viimeisen kotiottelun torstaina 3.10 klo 19.00. Vieraaksi saapuu muutaman sijan ylempänä sarjataulukossa majaileva Someron Voima.

Haka tarvitsee voitot kahdesta viimeisestä sarjapelistä pitääkseen yllä toivoa sarjapaikan säilyttämisestä. Kolmosesta putoaa tänä vuonna kolme joukkuetta Neloseen, mutta piste-erot sarjataulukon häntäpäässä ovat erittäin pienet. Ainoastaan raisiolaisen RaiFun putoaminen on jo varmistunut.