Juuso Alatalo toimii Sauvon vs. kunnanjohtajana vuoden loppuun

0
Juuso Alatalo näkee Sauvossa paljon hyvää ja toisi kunnan tunnettuutta jatkossa vielä enemmän esille.

Elokuun alussa Sauvon kunnanjohtajan viransijaisena aloittanut Juuso Alatalo kertoo viihtyneensä paikkakunnalla hyvin.

– Koen aidosti saaneeni Sauvosta positiivisen kuvan. Olen hyvin tyytyväinen täällä työskentelyyn, työtovereihin, työtehtäviini sekä yhteistyöhön päätöksentekijöiden kanssa, hän kertoo.

Mynämäellä asuva Alatalo kertoo työmatkan taittuvan hyvällä reittivalinnalla töihin runsaassa kolmessa vartissa. Luottamustehtävissä SDP:n edustajana Mynämäellä Alatalo on toiminut viimeiset 15 vuotta ja kunnanvaltuuston puheenjohtajana toista kautta.

– Nyt Sauvon viransijaisuuden myötä jätin luottamustehtävät sivuun, Alatalo kertoo.

Turun yliopistosta valmistunut 36-vuotias valtiotieteiden maisteri on ehtinyt olla monessa mukana. Alatalo lähti opiskeluaikoinaan työharjoitteluun eduskuntaan, jossa viihtyi lopulta seitsemän vuoden ajan.

– Vuoden 2010 maaliskuussa lähdin kolmen kuukauden harjoitteluun, josta poiki lopulta kesätyötä. Sen jälkeen siirryin avustajaksi muun muassa Eero Heinäluomalle ja Päivi Lipposelle. Tämän jälkeen toimin ryhmäkanslian palveluksessa elinkeinopoliittisena asiantuntijana.

Syyskuussa 2016 Alatalo siirtyi Somerolle kunnan elinkeinotoimen tehtäviin aina vuoden 2017 loppuun saakka. Sittemmin vuonna 2018 hän aloitti työt Kaarinan kaupungin hallinnon asiantuntijana.

– Olen kiitollinen, että olen saanut olla mukana monessa niin kuntakentällä kuin valtion hallinnon puolella, Alatalo jatkaa.

Saatuaan virkavapaan Kaarinan tehtävästä, sijaistaa hän Sauvon kunnanjohtaja Seppo Allénia vuoden loppuun saakka.

– Kunnallishallinto on minulle intohimo. Olin otettu yhteydenotosta, ja vastasinkin nopeasti haluavani paikan.

Vaikka Sauvossa onkin käynnissä suuri kouluremontti, näkee Alatalo sen investointina tulevaan.

– Hanke olisi merkittävä isommallekin kunnalle. Sen myötä kunta saa positiivista kuvaa ja toivottavasti kouluremontin valmistuminen houkuttelisi ihmisiä muuttamaan Sauvoon.

Uusi työntekijä kunnassa tuo luonnollisesti uutta virettä ja ajatuksia. Viiden kuukauden viransijaisuuden aikana Alatalo ei kuitenkaan laita sen suuremmin Sauvossa tuulemaan.

– Kunnanjohtaja on vuoden loppuun asti poissa, joten kunnioitan hänen toimintatapojaan, jotka täällä ovat olleet käytössä. Näin hänen on hyvä palata vuodenvaihteessa takaisin töihin.

Joitain seikkoja Alatalo kuitenkin nostaisi esille Sauvosta, joita muualla voitaisiin arvostaa.

– Ensinnäkin sijainti. Sauvon keskustasta ajaa kymmenen minuuttia moottoritielle, ja lähistöllä on yritystontteja, joita kannattaisi hyödyntää. Lisäksi välimatka Turkuun ja pääkaupunkiseudulle on maltillinen.

Toisena seikkana Alatalo nostaa esille luonnonläheisyyden.

– Meri ja luonto ovat vahvat valttikortit, jotka tarjoavat paljon mahdollisuuksia.

Kaiken kaikkiaan Sauvon brändi ja yleinen tunnettuus voisivat olla Alatalon mielestä jatkossa paremmin esillä. Näin kunnan imago voisi kehittyä.

Sauvon viransijaisuuden jälkeen edessä saattaa olla siirtyminen Satakuntaan. Tällä hetkellä Juuso Alatalo on mukana kilvassa Ulvilan kaupunginjohtajaksi. Virkaan on haastattelukierroksilla enää neljä hakijaa.