Laiton kokoontumisajo näkyi Paimion seudullakin

0

Viime perjantaina Turun seudulla järjestetty laiton kokoontumisajo näkyi myös Peimarin seudulla. Poliisin mukaan vakavimpana tapahtumana kokoontumisajoon liittyen eräs kuljettaja lähti poliisimoottoripyörää pakoon moottoritiellä ja ajoi ulos. Tämä tapahtui Paimiossa.

Kokoontumiseen osallistui noin 100 ajoneuvoa, sekä autoja että moottoripyöriä. Osallistujat kokoontuivat ensin liikenneasemalle Raisioon, josta he lähtivät ajelemaan erilaisissa kokoonpanoissa ympäri maakuntaa.

Poliisi oli saanut etukäteen vihjeen kokoontumisesta ja suoritti näkyvää ja ennalta estävää valvontaa. Vaikka valvonta oli näkyvää, poliisi joutui kirjoittamaan 19 rangaistusmääräystä. Kuusi rikosilmoitusta laadittiin törkeistä liikenneturvallisuuden vaarantamisista, joissa ajettiin pahimmillaan yli kaksinkertaista ylinopeutta. Näiden johdosta poliisi määräsi 15 kuljettajaa ajokieltoon. Kokoontumisen yhteydessä tapahtui myös peräänajo, ketjukolari ja ulosajo poliisia paetessa. Lisäksi löytyi muutama ajo-oikeudeton kuljettaja. Yhtään rattijuopumusta ei tavattu.

Poliisin mukaan vastaavia kokoontumisia on kesän aikana ollut useita ja niiden yhteydessä on ajettu törkeitä ylinopeuksia sekä aiheutettu vakavia vaaratilanteita. Kovat ylinopeudet, vaaralliset ohitukset sekä “kuminpolttaminen” ovat olleet oleellinen osa kokoontumisia.

Poliisi tulee jatkossakin panostamaan kyseisten tapahtumien valvontaan.

Poliisille ei ollut tehty kokoontumisesta kokoontumislain mukaista ilmoitusta, ja poliisi on aloittanut selvityksen kokoontumisen järjestäjän vastuusta.