Luistelu- ja kiekkokoulu alkaa sunnuntaina

0
Taktiikkapalaveri jäällä.

Paimiossa on jo muutaman vuoden ollut selkeä kiekkobuumi nuorten harrastajien kohdalla. Uusia pikkuleijonia on saatu hienosti mukaan toimintaan, ja osallistujaennätyksiä on lyöty vuosittain.

Tämän syksyn Leijona luistelu- ja kiekkokoulu alkaa sunnuntaina 29. syyskuuta kello 10 Paimion jäähallilla. Luistelu- ja kiekkokoulu on tarkoitettu vuonna 2011 syntyneille ja sitä nuoremmille lapsille, mutta mukaan mahtuu myös vanhempia lajista kiinnostuneita aloittelijoita.

Luistelukouluun voi tulla mukaan sukupuoleen tai taitotasoon katsomatta

– Lapset jaetaan harjoituksissa ryhmiin, jotta jokainen saisi taitojaan vastaavaa ohjausta. Luistelutaidon puute ei ole este, sillä opettelun aloitetaan perusteista tutustumalla jäähän ja luistimiin, kertoo Paimion Hakan Leijona-kiekkokoulun rehtori Ville Rindell.

Varusteiksi riittävät alkuun luistimet, kasvosuojallinen kypärä, kaulasuoja ja sisäjäälle soveltuvat vaatteet.

Hakan puheenjohtaja Tuomas Hyssälä kertoo, että seuralta voi tiedustella etukäteen myös lainavarusteita kokeilukertoja varten, kertoo.

Ensisijaisena tavoitteena on luistelutaidon oppiminen, mutta koulutusohjelma mahdollistaa jatkuvan kehittymisen mallin jopa kolmeksi vuodeksi eteenpäin. Rindell kertoo, että harjoitteet vaikeutuvat vuosittain tasojen mukaan. Toisena ja kolmantena vuotena mukana on jo paljon lajiteknisiä harjoituksia, kuten kiekon- ja mailankäsittelyä.

– Ryppyotsaiseksi harjoittelu ei kuitenkaan missään vaiheessa mene, sillä mukana on taito- ja ikätaso huomioiden aina myös leikkejä ja kisoja. Tärkeintä on ylläpitää liikkumisen riemua ja pelin oppimisen iloa.

Lisätietoja Paimion Hakan Leijona-kiekkokoulusta ja joukkueista löytyy seuran nettisivuilta: www.paimionhaka.fi/jaakiekko.