Maaottelu kartutti merkittävän potin – yli 600 katsojaa ja kiitosta Palloliitolta

0
Suomen Arlind Sejdiu (vas.) ja Slovakian Matús Maly kamppailivat pallosta Sauvon Hakkispaanalla yli 600 katsojan edessä.

Alle 19-vuotiaiden jalkapallomaaottelu Suomi – Slovakia 0-1 (0-0)

616 katsojaa, jotka olivat keskimäärin maksaneet lipuistaan 5-6 euron välimaastoon asettuvan hinnan. Se tietää lipputuloja yhteensä runsaat kolme tuhatta euroa. Kun siitä vähentää järjestelyistä kertyneet kulut, jää paimiolais-sauvolaiselle jalkapallon erikoisseuralle, Peimari Unitedille viivan alle vielä mukava potti Sauvon kaikkien aikojen ensimmäisen jalkapallomaaottelun järjestämisestä.

– Ei tätä tietenkään tappiolla tehty, se on jo nyt selvää. Vielä pitää laskea tarkemmin, minkälainen tulos tapahtumasta syntyi. Joka tapauksessa hyvää bisnestä ja ennen kaikkea erittäin positiivista näkyvyyttä sekä Sauvolle, Hakkispaanan jalkapallostadionille että myös Peimari Unitedille, iloitsee järjestävän seuran puheenjohtaja Olli Dahl.

Perjantaina kaikki tuntui pelaavan ottelutapahtuman pussiin. Päivän vesisateet väistyivät iltapäivään mennessä syksyisen lämpimäksi auringonpaisteeksi, ja Hakkispaanan pääkatsomo oli käytännössä täynnä jo puoli tuntia ennen ottelun alkua. Sen jälkeen täyttyi vielä kentän toiselle puolelle kiikutetti siirrettävä väliaikaiskatsomo, ja loput muutamat kymmenet katsojat seurasivatkin ottelua seisten eri puolilla kenttää.

Ilmassa oli vähintään suuren paikallisen urheilujuhlan tuntua.

– Olihan se kaikkinensa erittäin onnistunut tapahtuma. Varmasti tällaisia vastaavia ottelutapahtumia yritetään saada jatkossakin tänne järjestettäväksi. Kaikki palaute myös Palloliiton puolelta on ollut pelkästään positiivista, Dahl kertoo.

Ratkaisu toisen puolikkaan alkuun

Itse ottelu ei perjantai-alkuillassa tarjonnut sen suurempaa jännitysnäytelmää. Sekä Suomi että Slovakia puolustivat kumpikin tiiviisti, ja koko ensimmäisen jakson ainoa huippupaikka syntyi lopulta kotijoukkueen virheestä, jonka seurauksena Slovakian kärkipelaaja Patrik Il’ko pääsi nokikkain maalivahti Viljami Sinisalon kanssa. Viimeistely-yritys jäi kuitenkin kehnoksi, ja siten tauolle suunnattiin pelitapahtumien mukaisesti maalittomassa tasatilanteessa.

Toisella puoliajalla Slovakia otti pelistä paremman otteen ja pystyi rakentamaan heti jakson alkuun pari hässäkkää Sinisalon maalille. Jälkimmäinen niistä johti Slovakian Patrik Myslovicin jalkaan kymmenessä metrissä, joka sijoitti pallon varmasti maalin takanurkkaan ohi Sinisalon.

Viimeisen vartin aikana Suomi sai painettua pelivälineen kohti Slovakian maalia, mutta aivan huippupaikat tasoitukseen jäivät lopulta syntymättä.

– Lopussa saatiin ihan hyvä paine aikaiseksi, mutta maali jäi uupumaan. Slovakia oli kyllä fyysinen ja hyvä joukkue, mutta tasaväkinen peli olisi yhtä hyvin voinut kääntyä meille, tuumi Kaarinan Poikien kasvatti ja nykyisin Veikkausliigan FC Interiä edustava Elias Mastokangas.

Iso ja merkittävä asia

Kokonaisuutena ottelutapahtuma näytti olevan myös pelaajien makuun. Hakkispaanalla nuoret maajoukkuepelaajat saivat kannustusta koko 90-minuuttisen ajan, ja täysi katsomo antoi lisävirtaa kentälle asti.

Palloliiton kokeilu, jossa nuorempien maajoukkueiden pelejä on viety tänä vuonna entistä hanakammin pienemmille paikkakunnille, sai kiitosta myös Mastokankaalta.

– Olihan se hieno paikka pelata, kun katsomo oli aivan täysi ja yleisö kannusti meitä hyvin. Ehdottomasti lisää vain pelejä pienille paikkakunnille, joissa tällaiset ottelutapahtumat ovat oikeasti iso ja merkittävä asia, Mastokangas kiitteli.