Mad Croc -ralli oli täynnä haasteita

0
Vantaalainen Seppo Simola oli Korpelassa katsomassa rallia. – Tultiin Marin kanssa tänne Sauvoon, kun sattui olemaan vapaa viikonloppu, Seppo kertoo. Paikka on vauhdikas ja erikoiskoe vaikuttaa monipuoliselta. Rallia Seppo ja Mari seuraavat ahkerasti, häämatkakin tehtiin Katalonian ralliin.

SAUVO, PAIMIO

Perjantaina startannut Mad Croc -ralli oli monelle vaikea. SM -mitalit ratkottiin Salon ja Turun välissä, kiinnostavin kamppailu käytiin SM1 -luokassa Teemu Asunmaan ja Juha Salon välillä. Mad Croc ralliin lähtiessä eroa oli neljän pisteen verran. Päätöskilpailun voittajalle oli jaossa 37,5 pistettä, kun taas kakkoseksi sijoittuvalle annetaan vain 27 pistettä, joten mestaruus ratkotaan ajamalla. Katsojia hemmoteltiin todellisella sekuntitaistelulla. Avauserikoiskokeena ajetun Aijalan jälkeen miesten välillä oli eroa 0,1 sekuntia.

Paikallisten kiinnostus SM1- luokassa keskittyi tietenkin Pasi Lyytikäiseen. Suomi Cupissa seurattiin Samuli Nevää ja Reijo Mattilaa. Petri Reunanen ja Teemu Hynynen kilpailivat yleisessä luokassa. Kolmen erikoiskokeen mittaiselle minirallille starttasi Seppo Kovanen.

Nevä piti kovinta vauhtia alusta alkaen ajaen pohja-ajat kolmelle ensimmäiselle erikoiskokeelle. Sauvossa ajetulla Pöylä1 -erikoiskokeella Nevä oli Suomi Cupin nopein ja Mattila toiseksi nopein. Heti seuraavalla erikoiskokeella Nevä keskeytti rengasrikkoon ja Mattilan matka katkesi tekniseen vikaan seuraavalla erikoikokeella. Yleisessä Teemu Hynynen iski lauantaina Sauvossa, ajaen Pöylä1 -erikoiskokeella pohja-ajan ja siirtyen luokan 10 johtoon. Loput erikoiskokeet mentiinkin Hynysen hallinnassa ja maalissa oltiin luokkavoittajia 19,8 sekunnin turvin. Petri Reunanen toi BMW:sä lopputuloksissa luokan 11 sijalle kaksi.

SM1 -luokan taistelu päättyi vasta maalissa, viimeiselle yleisöerikoikokeelle tultiin Asunmaan johdolla. Voitto ratkesi, kun Asunmaa tykitti Metsämäen yleisöerikoiskokeelle pohjat. Asunmaasta siis Suomenmestari. Lyytikäinen sijoittui kahdeksanneksi.

– Ihan ok suoritus, vähän tyhjä olo, Lyytikäinen kommentoi maalissa.

Vaikeimmat erikoikokeet olivat perjantaina pimeällä ajetut Aijala ja Tieksmäki. Ralli oli miehelle toistaiseksi uran viimeinen.

– Perhe menee tässä vaiheessa harrastuksen edelle. Tähän on mukava lopettaa, ehjä kisa ja auto ehjänä maaliin, Lyytikäinen summaa.