Mad-Croc SM-rallia ajetaan Paimiossa, mukana kolme paikallista

0
Uraansa päättävän Pasi Lyytikäisen odotukset ovat korkealla.

Kauden viimeinen SM -ralli starttaa huomenna. Autot starttaavat reitille kello 19.01 Salon kaupungintalolta. Sauvon metsissä ajetaan lauantaina, kun Pöylän erikoiskoe alkaa 10.41. Reitillä nähdään muun muassa Pasi Lyytikäinen, Reijo Mattila ja toivottavasti myös Samuli Nevä. Rallicross tähti Niclas Grönholm ajaa VIP -kyydityksiä reitillä Mitsubishi Lancer Evolution 8 ralliauton kanssa. Lauantaina ralli huipentuu Metsämäen yleisöerikoiskokeeseen ja MotorShowhun.

Tasainen kausi saa odotetun päätöksensä huippujännittävistä asetelmistakaksipäiväisissä kilpailuissa. Rallin kilpailukeskus ja kaikki toiminnot on keskitetty Neste K Paimion ja Paimion Liikenneturvallisuuskeskuksen maisemiin.

Jokaisen SM-luokan mestari on vielä selvittämättä, joten odotettavissa on tiukkaa vääntöä viimeisille metreille saakka. Varsinkin SM1-luokassa tilanne on todella kutkuttava Juha Salon johtaessa luokkaa vain neljän pisteen erolla toisena olevaan Teemu Asunmaahan.

Paimiolaisittain kiinnostavia nimiä on Paimion Urheiluautoilijoiden Pasi Lyytikäinen, joka ajaa kartturi Panu Plosilan kanssa rallin Suomenmestaruussarjaa, ja on sarjassa nyt 7. sijalla. Hän ajaa TGS-tallissa ja alla on täysiverinen R5-luokan Skoda Fabia. Lyytikäisen päätukija ralliteillä on paimiolainen Ansion Sementtivalimo.

Pasi Lyytikäisen odotukset ovat korkealla. Skoda istuu käteen ja kotikisasta Lyytikäinen odottaa ehjää suoritusta.

– Toivottavasti samalla tulee kauden paras sijoitus, Lyytikäinen kommentoi.

Mad-Croc jää toistaiseksi Lyytikäisen viimeiseksi rallikilpailuksi, tarkoitus on antaa tulevaisuudessa aikaa myös perheelle.

– Ainakin viimeiseksi SM -tasolla, Lyytikäinen peruuttelee jo lopettamispäätöstä. Ensimmäinen ralli oli vuonna -99 ajettu Citymarket ralli. Lyytikäisen mukaan laji vaan vetää puoleensa vuodesta toiseen. Parhaiksi pätkiksi Lyytikäinen listaa Liedossa ajettavan Saukonojan ja Sauvon Pöylän, niissä painetaan kaasu pohjassa.

Kaksi paikallista kuskia mittelee Suomi Cup-luokan mestaruudesta. Paimion Urheiluautoilijoita edustava Samuli Nevä kartturinaan Juha Kivimäki ajavat kisassa, mikäli auto saadaan ajoissa kuntoon. Samuli Nevän edellinen kisa päättyi viikko sitten näyttävään ulosajoon. Mad-Croc rallin lehdistötilaisuuden aikaan Nevä kasasi tiiminsä kanssa autoa.

– Toivottavasti saadaan tämä huomiseksi kuntoon, ilmoittauduttu ollaan ainakin, Nevä vahvistaa autotallista.

Sauvossa asuva Reijo Mattila ajaa kisassa kartturinaan Mikko Vaahtio. Kotipaikkakuntansa Someron Urheiluautoilijoita edustava ja Volkswagen Golfilla kisaava Mattila voitti samaisen sarjan 2013, ja oli viime vuonna F-rallisarjan kolmas. Kaksi viikkoa sitten tuli voitto Tammisaaren rallissa 2-vetoisissa.

9 erikoiskoetta edessä

Salo-Turku SM-rallissa ajetaan kahden päivän aikana yhdeksän erikoiskoetta yhteispituudeltaan 102 kilometriä. Omat haasteensa kuljettajille, sekä kartanlukijoille tarjoaa myös se, että perjantaina erikoiskokeet ajetaan syysillan pimeydessä. Lauantaipäivän erikoiskokeiden sarja aloitetaan Sauvossa Pöylä 1:llä, josta siirrytään Tiskarlan ja Vaskion pikataivalten kautta huoltoon. Iltapäivän lenkki koostuu toistamiseen ajettavasta Pöylästä ja Liedon nurkilta löytyvistä legendaarisista Saukonojasta ja Suopohjasta.

Lauantaina tapahtumat päättyvät Metsämäen raviradalle, jossa Metsämäki Motor Show on pakattu täyteen ohjelmaa. Klo 14 alkava romurallikilpailu on mukana Turussa ensimmäistä kertaa nykymuodossaan. Romua ja törmäilyä on luvassa aina klo 16 saakka, kun 18 kilpailijaa ottavat mittaa toisistaan Motor Shown romuralliareenalla.

Tapahtumapaikalla on mahdollista ihastella myös mm. toinen toistaan upeampia harrasteajoneuvoja, tehdä löytöjä rompetorilta sekä virittäytyä tunnelmaan ennen ralliautoja mm. crosskartien näytösajoilla. Lisäksi paikalla on myös paloauto lapsien ihailtavaksi, eMotorsport Lounge, jossa voi kokeilla autourheilua virtuaalisesti sekä Suomen ensimmäinen valmisteilla oleva sähkörallicross-auto, joka on Turun Ammattikorkeakoulun käsialaa.

Varsinainen päätös tapahtumalle nähdään klo 17:30 alkaen, kun itse ralliautot saapuvat näyttämölle ja suorittavat raviradan alueelle rakennetun yleisöerikoiskokeen. Erikoiskokeen tauottua Metsämäen sisähallissa vietetään vielä Ralli SM-kauden viimeiset palkintojenjaot.

Rallissa ajetaan kaikkiaan yhdeksän erikoiskoetta ja yli 100 erikoiskoekilometriä. Erikoiskokeet ajetaan Perjantai 27.9.

EK 1 Aijala 19:42

EK 2 Tieksmäki 20:00

Lauantai 28.9.

EK 3 & 6 Pöylä 10:41 & 14:42

EK 4 Tiskarla 11:50

EK 5 Vaskio 12:10

EK 7 Saukonoja 15:39

EK 8 Suopohja 16:27

( Juttua päivitetty kolmannella paikalliskuskin tiedoilla 27.9. klo 16.53)