Neljän tähden illallinen -ohjelmaa kuvattiin Paimiossa

0
Jussi Rainio, Virpi Kätkä, Piia Koriseva ja Mikko Ahti ystävystyivät ohjelman kuvauksissa.

Tarkkasilmäiset paimiolaiset ovat saattaneet huomata Paimion katukuvassa liikkuneen tila-auton, jonka kyljessä lukee Neljän tähden illallinen. Auto on liittynyt televisio-ohjelman kuvauksiin, jotka tehtiin personal trainer Piia Korisevan kotona Preitilässä.

Neljän tähden illallinen -ohjelmaformaatissa neljä julkisuudesta tuttua henkilöä kokkaa vuorollaan. Illallisvieraat antavat kokille pisteet ruoasta ja tunnelmasta. Voittaja selviää viikon viimeisenä iltana. Pöytäseurueen lisäksi tähtien keittotaitoja kommentoi ruoka-asiantuntija.

Piia Korisevan lisäksi ohjelmassa olivat mukana laulaja Virpi Kätkä, Neon 2 yhtyeestä tuttu Jussi Rainio sekä Tanssii Tähtien Kanssa -ohjelmasta tuttu tanssinopettaja Mikko Ahti.

– Ihana porukka. Vaikka tunsimme jo entuudestaan, emme tunteneet toisiamme kuitenkaan niin hyvin. Huomasimme heti ekasta jaksosta lähtien, että olemme sielunsiskoja ja -veljiä. Välillä keskustelut olivat syvällisiä ja välillä hulluttelimme vedet silmissä, Koriseva kertoo.

Vaikka nelikolla oli keskenään hauskaa, oli ohjelman tekeminen myös rankkaa.

– Teimme pitkiä kuvauspäiviä. Toki myös söimme paljon ja myöhäiseen kellonaikaan. Itse kun olen tottunut rauhoittamaan ruokailun iltaa kohti. Nyt vasta ilta kuuden jälkeen söimme päivittäin kolmen lajin illallisen. Syöminen oli siis myös rankkaa, Koriseva nauraa.

Piian kokkauspäivä Paimiossa järjestettiin ohjelman neljäntenä eli viimeisenä kuvauspäivänä. Päivään kuului raaka-aineiden ostoreissu Turkuun, jonka jälkeen Piia siirtyi kokkaamaan kolmen lajin illallista kotiinsa Paimioon.

– Halusin ilman muuta kokata kotonani, joka on kolmen koiran, kolmen teinipojan ja yh-äidin koti. Vieraat totesivat, että kotisi on täynnä rakkautta, Piia Koriseva kertoo.

Kolmen vieraan ja emännän lisäksi seinien sisäpuolelle mahdutettiin vajaan kymmenen hengen kuvaus- ja tuotantotiimi.

– Tunnelma oli kyllä tiivis, kun sisään mahdutettiin kamerat, valot ja laitteet. Tuotantotiimi oli kuitenkin ihastuttava ja ohjelmaa oli kiva tehdä heidän kanssaan. Välillä emme yhtään muistaneet kameroiden läsnäoloa.

Piian kolmen lajin illallinen muotoutui omien lasten avustamana.

– Alku- ja jälkiruoka olivat selvät alusta alkaen, mutta pääruokaa mietin pitkään. Hyödynsin omia lapsiani ja maistatin heillä eri vaihtoehtoja. Pojat saivat olla päättävänä elimenä pääruoan suhteen.

Kaiken kaikkiaan taakse jäi Piian mielestä mielenkiintoinen kuvausviikko, joka jätti jälkeensä myös pysyvämpää ystävyyttä.

– Meillä neljällä on edelleenkin WhatsApp-ryhmä, jossa viestittelemme. Syntyi ystävyys, joka varmasti kestää loppu iän. Hienoa, että näinkin vanhana voi vielä löytää sydänystäviä, Koriseva kertoo.

Ohjelma nähdään televisiossa MTV 3:n esittämänä ensi keväänä.