Nevä hyvässä vauhdissa Laitilassa

0
Nevä loikkaamassa Laitilan SM-rallissa.

Paimion Urheiluautoilijoita edustava Samuli Nevä kartturinaan Juha Kivimäki jatkoivat voittoputkeaan Laitilassa ajetussa Ralli SM-kauden toiseksi viimeisessä osakilpailussa.

Suomi Cup 5-luokan pistetaulukossa neljäntenä ennen viimeistä osakilpailua majaileva paimiolainen otti Oripäässä ajetun Kaasujalka Rallin ja Riihimäen SM-rallin jatkoksi kolmannen luokkavoiton kovan taistelun päätteeksi. Kilpailu alkoi Toyota Corolla GT:tä käskyttävällä parivaljakolla mollivoittoisesti auton spinnattua ja sammuttua heti ensimmäisellä erikoiskokeella, jonka jälkeen rytmin löytymiseen meni oma aikansa.

– Oli ehkä vähän ylilatausta havaittavissa kilpailupäivän aamuna. Tuntui, että yritin liikaa ja ajamisesta oli se perinteinen rentous kaukana, Nevä kertasi tunnelmiaan aamun ensimmäisten pikataivalten jälkeen.

Päivän edetessä parivaljakon vauhti alkoi löytymään ja ero kisaa johtavaan Janne Korhoseen pysyi maltillisena. Seitsemännen erikoiskokeen jälkeen Nevä siirtyi kilpailun johtoon, jonne syntyi luokan pohja-aika 13 sekunnin turvin. Kahdeksas ja samalla rallin viimeinen erikoiskoe oli kuitenkin koitua kohtaloksi, kun auto meni jo pitkän aikaa perä ojassa. Kuin ihmeen kaupalla auto nousi vielä takaisin tielle ja matka jatkui aina kilpailun maalijuhliin saakka, jossa kilpailijapari pääsi nostelemaan kilpailun ykköspystiä.

– Hieno päivä loppujen lopuksi vaikka aamulla olikin vaikeaa ja viimeisellä meinasi tulla oikein urakalla pajatöitä. Hyvä kisa saatiin Jannen kanssa aikaiseksi.

Seuraavaksi Nevä kilpailee tulevana lauantaina F-Rallisarjan osakilpailussa Heinolassa. Kiireinen syyskuu jatkuu heti seuraavana viikonloppuna, kun luvassa on kotikisa. Salossa ja Turussa ajettavaan Mad-Croc SM Ralliin Nevä lähtee odottavaisena. Lähimuistissa on vielä viime vuoden vastaavasta kilpailusta tullut ylivoimainen luokkavoitto Suomi Cup 5-luokassa.

– Se kisa oli kyllä upea, eikä pelkästään sen voiton takia. Tuntui, että kaikki oli kunnossa, upeat puitteet, show-meininki ja hienot palkinnot jäivät päällimmäisinä mieleen. Tekee jopa mieli sanoa, että se oli ylivoimaisesti parhaiten järjestetty kilpailu pitkään aikaan. Harvassa kisassa oikeasti ollaan panostettu niin paljon puitteisiin, kuin siinä oli tehty. Ja vaikuttaa siltä, että tänäkin vuonna päästään oikeasti ajamaan kisaa isolle yleisölle hienoissa puitteissa. Sitä tämä laji kaipaa, se on fakta, Nevä päättää.

Kisassa tullaan näkemään varmasti kova taistelu voitosta, kun suurin osa paikallisista Suomi Cup-luokan huippunimistä on myös mukana. Kisan suurin haaste Nevän mukaan löytyy perjantai-illalla Kiskon suunnilla ajettavista erikoiskokeista.

– Siellä varmasti tullaan näkemään harvennusta porukassa. Tiet ovat erittäin haastavia ja pimeys tuo aina sellaisen oman mausteensa kisalle. Kokemusta kyseisistä teistä löytyy, joskaan nekään kokemukset eivät ole ihan sieltä tuoreimmasta päästä. Lauantain erikoiskokeet ovat sitten hieman tutumpia, vaikka sieltäkin löytyy yksi, jota en ole ajanut koskaan. Hieno reitti kaiken kaikkiaan, mahtavaa päästä vetämään kotikisaa taas. Nevä päättää.

Mad-Croc SM Ralli Salossa ja Turussa ajetaan kaksipäiväisenä kilpailuna 27.-28.9. Rallin kilpailukeskus ja kaikki toiminnot on keskitetty Neste K Paimion ja Paimion Liikenneturvallisuuskeskuksen maisemiin. Perjantain lähtö tapahtuu Salon markkinoiden ohessa kaupungintalon edestä ja kilpailun päättävä erikoiskoe ajetaan Turussa, Metsämäen raviradalla, lauantaina, jossa tapahtumat alkavat klo 14. Ensimmäinen auto starttaa erikoiskokeelle klo 17.30.